Raffinement under treet

Denne burgunderen er ikke bare et veldig godt kjøp, og dermed en veldig god julegaveide, i dag. Den vil også skape glede i mange år fremover.

Nå kan du gratis få godbiter i pollisten som e-post. Se lenger ned for mer informasjon.

Billigburgunderne starter et godt stykke opp på prisskalaen, men du må godt opp i pris for å finne noe av det raffinementet som har gjort pinot noir fra denne langstrakte og akk så uoversiktlige "dalen" så ettertraktet.

Ukens godbit, Muzard Santenay 1.er Cru Maladière 2005 (45585) , er ett av få unntak. Allerede ved en drøy tohundrelapp får du en premier cru-burgunder, altså fra en klassifisert enkeltvinmark.

Aase E. Jacobsen Foto: Gunnar Mjaugedal

Todelt forklaring
Den byr på ungdommelig fasthet i en relativt maskulin stil, men tanninene er likevel såpass myke og med så god aromarikdom at den får en veldig imøtekommende karakter. Deilig allerede nå, spesielt etter en time i en karaffel, til gode kjøttretter, både tamt og vilt. En god kandidat for vinkjelleren de neste fem-seks årene - minst. Dette er et veldig godt kjøp fra et godt år.

Forklaringen på fenomenet er todelt. For det første tilhører ikke Santenay de mest etterspurte appellasjonene i Burgund. For det andre leverer produsenten noen av de beste tolkningene av dette ikke helt ensartete underområdet helt sør i Côte de Beaune.

Innsmigrende x 2
Det er derfor all grunn til å glede seg til områdets beste premier cru, Clos des Tavannes, dukker opp i 2005-utgave, men det får bli til neste jul. Inntil videre kan du glede deg over en småkompleks, myk og drikkeklar 2001 .

Forskjellen på de to er dels jordsmonnet og eksponeringen. Maladière har mer stein i jordsmonnet som bidrar til å magasinere solvarmen samtidig som vinmarken ligger midt i solsteiken. Det den mister i eleganse på grunn av høy modning i druene, tar den igjen i kraft.

Det er heller ingen grunn til å glemme Muzards "vanlige" Santenay, nemlig Champ Claude Vieilles Vignes , som i 2004 er svært så innsmigrende.

Bestill vinen med en gang
Ønsker du å bestille vinen trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
 

Muzard Santenay Maladière Premier Cru 2014

Produsent:
Luzien Muzard & Fils
Utvalg:
Bestillingsutvalg
Volum:
0.750l
Land:
Frankrike
Område:
Burgund
Pris:
329,90 kr
Varenummer:
4558501
88 Poeng
Les smaksnotatene »
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Godbiter i pollisten som e-post:
Hver onsdag , altså én dag før alle andre kan lese om det, får du som abonnerer på godbiter i pollisten en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis . Les mer her (klikk) og bli abonnent.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen