Rakefisk og torsk a la bacalao

Denne helgen serverer vi deg like godt en treretters meny med rakefisk på en ny måte og en deilig kritthvit torsk.
Redaksjonen
07 November 2009 - 01:00

Du har kanskje ikke tenkt på at du kan servere rakefisk på flere måter enn bare den tradisjonelle, slik som forreten til denne menyen.
 
Under oppskriftene finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.
 

Rakfiskmousse

Rakfiskmousse

Fremgangsmåte

  1. Rakefisk, purreringer og crême fraiche kjøres sammen med pulsknappen på en hurtigmikser. Bør ikke blandes for lenge, det skal være litt grovt, med småbiter av fisk og purre synlig i moussen.
  2. Serveres anrettet på en rund loffskive, gjerne ristet, og pyntet med litt salat.
  3. Moussen kan også sprøytes på tallerken og serveres med lefser eller flatbrød til.
Egner seg også som pålegg på brødskiver.

Flere deilig oppskrifter med rakefisk

Slik lager du et skikkelig rakefisklag

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Wangensten

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Torsk a la bacalao

Torsk a la bacalao

Fremgangsmåte

Kutt poteter, løk og paprika i skiver. Ta ut frøene fra chilien og finkutt den. Hakk hvitløksfeddene.

Bland sammen olje, tomatpuré, poteter og grønnsaker i en gryte og la det trekke på middels varme til grønnsakene er møre.

Del torsken i 4 fine stykker og la dem trekke i 10 minutter i godt saltet vann, dvs 1 dl salt pr liter vann.

Stek baconskivene sprø. Server bacalaoen med torskestykker og bacon dandert oppå.

Bacalao blir vanligvis laget med klippfisk, men de samme ingrediensene får også torsk til å glitre.

Tom for torskeideer? Her er de beste oppskriftene

Her finner du mange flere oppskrifter med skrei og torsk

Her finner du mange oppskrifter med torsk

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Eksportutvalget for fisk

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Fritert ridderost med aprikos og valnøtter

Fritert ridderost med aprikos og valnøtter

Fremgangsmåte

  1. Vend ost først i mel, deretter i egg og til slutt i griljermel. Varm opp oljen til 180 grader og fritér osten til den er gyllen.
  2. Kok opp sukker og vann og ha i aprikoser. Kok til det begynner å tykne.
  3. Servér ostebiter med aprikos, valnøtter og rødbetespirer. Dryss over litt rosepepper.

Prøv gjerne denne serveringsmetoden med andre oster også.

Flere deilige osteretter

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Inkognito

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Gi kjøttgryta en ny og spennende smak med svart hvitløk
Dagens rett

Gi kjøttgryta en ny og spennende smak med svart hvitløk

Svart hvitløk - black garlic - er en ingrediens som kokker er veldig fascinert av. Slik hvitløk får du kjøpt og selv om prisen er høy, er den drøy i bruk, og verd hver krone for resultatet den gir.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Lag påskens mest populære kake på grillen
Ukens kake

Lag påskens mest populære kake på grillen

Denne sjokolade-cookie-kaken lager du enkelt på grill eller vanlig stekeovn.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Denne tyrkiske eggeretten må du bare prøve til påskefrokosten
Dagens rett

Denne tyrkiske eggeretten må du bare prøve til påskefrokosten

Kombinasjonen av fet yoghurt med hvitløk, posjerte egg og chiliolje eller -smør er rett og slett digg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Påskefavoritten er i bedre form enn noen gang før
+
Godbiter i pollisten

Påskefavoritten er i bedre form enn noen gang før

Det er takket være den fantastiske 2019-årgangen som har gitt en vin som vil utvikle seg videre i minst 10-12 år.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Gi kjøttgryta en ny og spennende smak med svart hvitløk
Dagens rett

Gi kjøttgryta en ny og spennende smak med svart hvitløk

Svart hvitløk - black garlic - er en ingrediens som kokker er veldig fascinert av. Slik hvitløk får du kjøpt og selv om prisen er høy, er den drøy i bruk, og verd hver krone for resultatet den gir.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Lag påskens mest populære kake på grillen
Ukens kake

Lag påskens mest populære kake på grillen

Denne sjokolade-cookie-kaken lager du enkelt på grill eller vanlig stekeovn.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Påskens lammestek lager du enkelt på grillen
Dagens rett
Langtidsgrillet lammebog til påske

Påskens lammestek lager du enkelt på grillen

Du starter forberedelsene dagen før og mens lammebogen godgjør seg på grillen, lager du tilbehøret. Bedre kan det knapt gjøres.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Lag en spennende rett med lam
Guide
Krydrede oppskrifter med lam

Lag en spennende rett med lam

Det velsmakende lammekjøttet finner vi i nesten alle matkulturer, og her får du noen spennende oppskrifter fra mer eksotiske strøk.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Det er ingen tvil om at det er påske med denne suppen på bordet
Dagens rett

Det er ingen tvil om at det er påske med denne suppen på bordet

Du skaper god midtukestemning med denne smakfulle suppen. Rimelig og ikke minst lettvint er oppskriften også.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Denne tyrkiske eggeretten må du bare prøve til påskefrokosten
Dagens rett

Denne tyrkiske eggeretten må du bare prøve til påskefrokosten

Kombinasjonen av fet yoghurt med hvitløk, posjerte egg og chiliolje eller -smør er rett og slett digg.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her