Raser mot skjenkestans

La Boheme i Fredrikstad får midlertidig inndratt skjenkebevillingen. Nå raser flere av stamkundene.

Kundene mener at restauranten blir forskjellsbehandlet.
 
- Kommunen driver en ufin klappjakt mot byens brune skjenkesteder, hevder Rolf Opås. Han har samlet inn 70 underskrifter mot bevillingsinndragningen ved La Boheme.
 
Konflikt
Saken handler om en konflikt mellom Opås og La Boheme-eierne på den ene siden og kommunen og Securitas på den andre.
 
Bakgrunnen for det hele er kontrollutvalgets vedtak om skjenkestopp fra 25. februar til 9. mars ved restauranten.
 
En klasse fra Skjeberg Folkehøyskole var innom La Boheme i slutten av november. En av studentene ble beskyldt av Securitas-kontrolløren for å være kranglevoren og overstadig beruset.
 
Annen versjon
Men vitner som så det hele har en helt annen versjon. De sier nemlig at mannen gikk greit for egen maskin og at han ikke var i konfrontasjon med andre i lokalet.
 
For denne episoden skal altså La Boheme miste bevillingen i 14 dager.
 
Opås mener at det er skjenketaket i byen som er problemet. Man har ikke bevillinger ledige for de store, såkalt seriøse som vil inn på markedet og må derfor bli kvitt noen i "bånn", er hans påstand.
 
Bare tull
-Tull, sier konsulent Tom B. Johansen i Fredrikstad kommune. Sakens realiteter er at Securitas har vært på stedet og avdekket alvorlige brudd på alkoholloven. At det finnes underskriftslister, misnøye med kommunen og forbannelse ellers er ikke noe vi kan ta stilling til. Vi forholder oss kun til formalitetene, sier han til Demokraten.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen