Reagerer på minstetakst

På uteserveringen til Sumo i Bergen måtte gjestene ut med minst tusen kroner 17. mai. Nå er stedet klaget inn til kommunen.
Redaksjonen
10 Juni 2008 - 16:00

- Det er brutalt og grådig, sier Petter Steen.
 
Han var gjest på restauranten på nasjonaldagen og  reagerte så kraftig på minstetaksten at han har sendt en klage til Kontor for skjenkesaker i kommunen.
 
- Vi fikk beskjed om at dersom vi ville ha et bord ute, måtte vi konsumere for minst tusen kroner timen. Jeg ble forbannet, sier han.
 
Feil
Steen var på Sumo sammen med tre kolleger. Siden de var såpass mange var det ikke noe problem å kjøpe mat og drikke for summen. Men Steen synes likevel det er feil å operere med med minstetakst.
 
- Hva om vi kun hadde vært to personer? Da hadde vi fått et problem. Dessuten er man nesten omtrent nødt til å kjøpe alkoholholdig drikke for å komme opp i den prisen. Det føltes som et drikkepress, sier han.
 
Ikke drikkepress
Daglig leder Eskil Tjore ved Sumo bekrefter at restauranten opererte med en minstetakst på 17. mai. Han mener likevel ikke at det var noen form for drikkepress.
 
- Det var ikke fokus på alkohol i det hele tatt, sier han.
 
Bakgrunnen for betalingsgrensen var et forsøk på å få til et bedre tilbud til gjestene.
 
- Nasjonaldagen er en supertravel dag for oss. Folk blir vanligvis irritert dersom det sitter to gjester på et bord der det er plass til åtte stykker. For å gi et best mulig tilbud til de større selskapene valgte vi å gjøre det på denne måten, sier Tjore.
 
Uheldig
Tjore mener grensen på tusen kroner var rimelig.
 
- Den var regnet ut ut fra gjennomsnittsomsetningen for et bord. Vi gikk litt under denne da vi fastsatte grensen. Det er mange som spiser for mer enn dette, sier han.
 
Han liker ikke at restauranten har fått en klage.
 
- Dersom noen følte det var et drikkepress, så er det uheldig. Det var ikke meningen. Men vi har god kontakt med Kontor for skjenkesaker, og kommer til å svare på deres forespørsler.
 
- Det gjaldt bare på 17. mai. Vi har ikke en slik ordning resten av året, presiserer Tjore.
 
Ikke ulovlig
Leder for Kontor for skjenkesaker, Gro Gaarder, har sett på klagen som omfatter minstetaksten.
 
- Det er i og for seg ikke noe ulovlig i dette. Så lenge det gjelder for både mat og drikke, og ikke kun alkohol, så er det for så vidt greit, sier hun til BA.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Det blir ekstra stas på sommerfesten med en slik iskake
Ukens kake

Det blir ekstra stas på sommerfesten med en slik iskake

Den er både forseggjort og særdeles velsmakende. Spesielt om du bruker egne solbær.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Det er ikke bare de vakre etikettene som gjør at disse vinene skiller seg ut
+
Godbiter i pollisten

Det er ikke bare de vakre etikettene som gjør at disse vinene skiller seg ut

Innholdet er fascinerende og absolutt noe for seg selv i australsk sammenheng, og mannen som har gitt navn til dem, lever opp til inntrykket.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Topp kjøp: Sørfransk spesialitet til skalldyrene
+
Ukens vin

Topp kjøp: Sørfransk spesialitet til skalldyrene

En drøm til østers, blåskjell og reker – samt nordmenns favoritt sushi, eller når du bare vil ha en herlig frisk hvitvin i glasset.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Agurk kan brukes på en rekke måter - her finner du oppskriftene
Guide
Oppskrifter med agurk

Agurk kan brukes på en rekke måter - her finner du oppskriftene

Norskdyrket agurk finnes i en hver grønnsaksdisk og er en nødvendig ingrediens i mange oppskrifter, alt fra salater til drinker.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Det blir ekstra stas på sommerfesten med en slik iskake
Ukens kake

Det blir ekstra stas på sommerfesten med en slik iskake

Den er både forseggjort og særdeles velsmakende. Spesielt om du bruker egne solbær.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Det er ikke bare de vakre etikettene som gjør at disse vinene skiller seg ut
+
Godbiter i pollisten

Det er ikke bare de vakre etikettene som gjør at disse vinene skiller seg ut

Innholdet er fascinerende og absolutt noe for seg selv i australsk sammenheng, og mannen som har gitt navn til dem, lever opp til inntrykket.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte
+
Ukens vin

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte

70 prosent av druene kommer fra toppmarker i La Morra, men prisen er det halve.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallgodt riesling-kjøp i magnum
+
Godbiter i pollisten

Knallgodt riesling-kjøp i magnum

Mens GG-rieslingene blir stadig dyrere, er det andre rieslingperler som holder seg på et svært fornuftig nivå, og som er like lagringsdyktige.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Server noe skikkelig snadder i kveld - ferske vårruller
Dagens rett
Ferske vårruller med ytrefilet av svin

Server noe skikkelig snadder i kveld - ferske vårruller

Ferske vårruller bør stå oftere på menyen også på en mandag. Det er veldig lett å lage og ikke minst variere etter hva du har for hånden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Topp kjøp: Sørfransk spesialitet til skalldyrene
+
Ukens vin

Topp kjøp: Sørfransk spesialitet til skalldyrene

En drøm til østers, blåskjell og reker – samt nordmenns favoritt sushi, eller når du bare vil ha en herlig frisk hvitvin i glasset.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her