RealFood vokser realt

Gourmet-fastfood-kjeden RealFood har store planer om vekst. Hele 25 nye butikker i løpet av de neste tre årene.
Redaksjonen
16 April 2007 - 02:25

I løpet av året ønsker kjeden å åpne mellom fem og åtte nye butikker i Oslo. Og totalt 25 i løpet av de kommende tre årene.

Tidligere har Rune Pal og samarbeidspartneren Øystein Reinsborg gjort alt på egenhånd. De har hatt lokaler til tre nye butikker på hånden, men RealFood-konseptet har kostet både tid og penger. Løsningen var å finne investorer for å ekspandere. Dette er nå i havn.

God ide
- Rune og Øystein har hatt en knallide. Men så er det jo med dem, som med gründere flest, at de kommer til et punkt der det blir vanskelig å utvikle ideen på egenhånd. Dermed har de rett og slett skaffet seg investorer, sier Ola Bye, daglig leder i det nystartede selskapet RealFood AS.

- Vi har etablert et nytt selskap som skal drive konseptet videre. Det blir jo litt større, da. Før var det et selskap som het Maneo AS som drev det. Det var mitt private selskap. Så nå er det et nytt selskap med nye aktører på banen, sammen med meg og Øystein, sier Rune Pal.

Fortere
Hva betyr dette med tanke på at dere egentlig skulle åpne tre nye steder?

- Det betyr at det går veldig, veldig, veldig mye fortere. Og at det blir veldig, veldig, veldig mange flere butikker, sier en åpenbart fornøyd Pal.

Ikke nederlag
Mange gründere prøver å sitte på hele aksjebeholdningen så lenge som mulig. Men de fleste trenger investorer. Så å selge ut deler av selskapet er ikke et nederlag for gründerne.

- Snarere tvert i mot. Jeg synes Rune og Øystein har gjort det bra. De har startet opp, de har fått i gang to butikker som går så det griner, og det er virkelig moro å se hvor bra det går. Så nå har de skaffet seg investorer for å ekspandere, sier Bye.

Hvem er eierne i det nye selskapet?

- Søylen Eiendom AS og Case Holding AS skal ha 25,1 % hver seg. Så går Rune og Øystein inn med sitt, som er 15 prosent hver. Så går jeg inn med ti prosent. Resten av aksjene vil bli brukt til ansatte, forteller Bye

Nytt selskap
Hvordan er veien fremover?
- Det som teknisk skjer er at det blir en selskapsoverdragelse 2. mai. Da har vi etablert selskapet RealFood AS som overtar innmaten og de ansatte i Maneo AS. Det nye selskapet har jo betydlig bedre finansiell ryggrad, ettersom det har blitt skutt inn aksjekapital. Nettopp for å sette i gang investeringer og bygge flere butikker. Så målsettingen vår nå er å etablere 25 og 30 butikker i Oslo i løpet av de neste tre årene, forteller Bye.

Det er ikke snaut...?

- Nei, det er det ikke, men jeg synes heller ikke det er overambisiøst. I løpet av dette året har vi en ambisjon om å åpne mellom fem og åtte butikker. Og det tror jeg skal være fullt mulig, sier han.

Og da snakker du i Oslo?

- Jeg snakker kun Oslo. Vi kommer til å konsentrere oss om Oslo i første omgang. Vi må starte ett sted og vi må konsentrere oss. I og med at vi har et kjøkken som leverer til butikkene er vi avhengige av å få logistikken til å henge sammen. Stor-Oslo er kanskje det ytterste punktet vi går til i første omgang. Sandvika Storsenter, for eksempel.

Utvikling
Hva med utkjøring og enda mer take away?

- Det er et kjempespennende utviklingsområde. Jeg tror at vi starter med butikkene. Jeg er helt sikker på at vi kommer til å kjøre et skikkelig catering-opplegg etter hvert som tiden går, men det som er viktig for oss nå er å bygge merkevarenavnet, utvikle konseptet og bygge butikkene og da har vi per i dag et kjøkken som klarer å håndtere opp til et visst antall butikker. Så er vi nødt til å bygge opp et nytt kjøkken i Oslo, og det tipper jeg vil skje tidlig i 2008. Da kan man drive et cateringkjøkken og et produksjonskjøkken. Det er jo det som er utfordringen. Hvis cateringen begynner å ødelegge for produksjonslinjen til butikkene, står plutselig butikkene uten mat. Da klarer man ikke å leve opp til forventningene, sier Bye.

Vil fokusere
Deli de Luca har jo etablert seg i Bergen, ville det ikke da vært smart å starte opp en butikk der?

- Sett i et konkurranseperspektiv, så ville det kanskje vært smart. Men da begynner vi å spre fokus. Vi fokuserer på Oslo i første omgang. Noe av poenget er jo et kjøkken som er tett opp mot butikken. På sikt kommer også et kjøkken som skal lage cateringmat. Så å etablere seg andre steder der det lages mat på bakrommet tror jeg blir å skyte seg selv i foten, mener Bye.

Fornøyd
Og hva med Rune Pal midt oppe i dette, da?

Han er fornøyd. Med å slippe mesteparten av det som ikke har med mat å gjøre.

- Vi vil bare bli enda mer perfeksjonert innen det vi driver med. Det blir sånn at "nå skal vi lage mat". Vi har drevet med alt annet i tillegg, nå skal vi stå på kjøkkenet og lage mat. Vi skal utvikle nye retter og få ting enda sunnere og enda bedre, sier Pal.

Føles det riktig å jobbe med mat og ikke noe annet?

- Det føles veldig riktig. For å si det sånn, så er man ikke flink til alt. Og er man flink til en ting, så har man noe å bidra med. Det følte vel både jeg og Øystein. Vi er kjempefornøyde, for vi føler at de som kommer inn er flinke på sine ting. Så vi ser bare positivt på dette, sier Pal.

 
 
 
 

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Dropp gin tonic - prøv denne cocktailen med safran i stedet
Ukens drink

Dropp gin tonic - prøv denne cocktailen med safran i stedet

Gin er mer populært enn noensinne. Her får den ekstra smak av safran, og blandet med andre smaksforsterkere blir dette en drink du husker.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Bak en litt annen vri på lussekattene i år
Ukens kake
Safranboller med kokos

Bak en litt annen vri på lussekattene i år

Boller med smak av safran fylt med kokos er så godt at de overgår de fleste lussekatter, og kan bakes når som helst på året.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

28 år gammel cabernet i magnum som holder mange år til
+
Godbiter i pollisten

28 år gammel cabernet i magnum som holder mange år til

Den kommer fra et sted få tror lager så holdbare viner.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

7 år gammel crémant til 209,90 er et kupp
+
Ukens vin

7 år gammel crémant til 209,90 er et kupp

Den har ligget nesten like lenge på bunnfallet i flasken og har derfor sugd til seg mye karakter og ikke minst veldig fine små bobler.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Dropp gin tonic - prøv denne cocktailen med safran i stedet
Ukens drink

Dropp gin tonic - prøv denne cocktailen med safran i stedet

Gin er mer populært enn noensinne. Her får den ekstra smak av safran, og blandet med andre smaksforsterkere blir dette en drink du husker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Bak en litt annen vri på lussekattene i år
Ukens kake
Safranboller med kokos

Bak en litt annen vri på lussekattene i år

Boller med smak av safran fylt med kokos er så godt at de overgår de fleste lussekatter, og kan bakes når som helst på året.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Lag en skikkelig Lucia-fest
Julemat
Oppskrift lussekatt

Lag en skikkelig Lucia-fest

Her er historien om Santa Lucia og oppskriftene på lussekatter og tilhørende drikke, og et utvalg andre safransmakende søtsaker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Røykt eller urøykt pinnekjøtt?
Guide

Røykt eller urøykt pinnekjøtt?

Det er det store spørsmålet for pinnekjøttentusiastene - og dem blir det stadig flere av.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik får blåskjellene Lucia-skrud
Dagens rett
Blåskjell i safransaus

Slik får blåskjellene Lucia-skrud

Det er lov å kose seg litt ekstra når det er Lucia-dag, og du vil bli overrasket over hvor godt blåskjell og safran hører sammen,

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

28 år gammel cabernet i magnum som holder mange år til
+
Godbiter i pollisten

28 år gammel cabernet i magnum som holder mange år til

Den kommer fra et sted få tror lager så holdbare viner.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her