Redusert innhøsting i Australia

Australias vindruedyrkere mener at årets innhøsting blir sterkt redusert i forhold til 2006. Det kan bli alvorlig.

Vinbøndenes forening i Australia mener nå at årets innhøsting blir 800 000 tonn mindre enn i fjor. Det setter deler av bransjen i fare. 
 
Foreningen WGGA (Wine Grape Growers Australia) sier at denne korreksjonen vil fjerne industriens produksjonsoverskudd i løpet av de kommende årene. Og vi snakker om få år.
 
Bom i markedet
Samtidig sier organisasjonen at et så stort fall i innhøstingen vil være merkbart for økonomien til druedyrkere som selger druer når prisene fortsatt er lave.
 
Andre går lenger og mener at flere hundre druedyrkere får økonomiske problemer som følge av en tidligere overproduksjon.
 
WGGAs administrerende direktør Mark McKenzie sier det er et klart bevis på bom i markedet når prisene fortsetter å være lave til tross for at innhøstingen er så lav.
 
Reflekterer ikke
- Prisen på vindruer har ikke reflektert endringene i 2007. Det betyr at mange vindrueprodusenter vil få mindre betalt enn de reelle produksjonskostnadene de faktisk har, sier McKenzie til decanter.com.
 
-Vinprisene øker, men prisen på de fleste druesortene gjør det ikke. Vinprodusentene må umiddelbart øke prisen på druer for å forhindre en økonomisk krise blant vindruedyrkerne, sier McKenzie.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen