Dagens rett

Reinsdyrgryte

Det er lørdag, og det er endelig helg. Unn deg noe godt ved å kjøpe inn litt reinsdyrkjøtt. Sammen med en relativt kraftig vin, blir dette bare lekkert. Pass på at du har alle kryddersortene som skal til.

Gryteretter basert på kjøtt fra rein er er sikker vinner. Ikke rart samene trives med tilgangen på reinsdyrkjøtt! Oppskriften på en alldeles herlig iskake får du med. Velbekomme!

Reinsdyrgryte

Antall porsjoner

4

Ingredienser

400 g
1 ts
0.5 ts
2 ss
crème fraîche
1 ss
rognebærgelé

Fremgangsmåte

Brun kjøtt, løk og sopp i en gryte. Dryss på salt, tilsett fløte, øl og krydder og la retten surre i ca. 30 minutter, til kjøttet er mørt. Rør inn crème fraîche og gelé og smak til med salt og pepper. Serveres med poteter, dampet gulrot og rosenkål.

Sendt inn av

Foto: Alf Börjesson

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Dessert:

Senhora Alves' iskake

Tilberedningstid

30 minutter

Ingredienser

3 pakker
sjokoladekjeks av cookies-typen

Fremgangsmåte

Fløte og melk vispes godt. Tilsettes knust kjeks. Tilsmakes med litt cognac eller brandy. Helles i en stor kakespringform. Settes til frysing 3-5 timer. Tas ut av fryseren noe tid i forveien. Garneres med sesongens friske frukter og serveres eventuelt med en coulis som passer med garnityren.

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
Visste du at du nå kan legge alle dine gode oppskrifter ut på nettet? I Apéritifs nye tjeneste; Min Kokebok kan du opprette din egen profil der du samler alle de gode oppskriftene du har liggende i skap og skuffer hjemme. Du velger selv om du vil dele noen av dine oppskrifter med andre brukere av Min Kokebok.

I tillegg har du full tilgang på samtlige oppskrifter i Apéritifs Kokebok samt Dagens rett og kan dermed ved ett enkelt tastetrykk legge enhver av disse oppskriftene inn i din egen kokebok. Straks du har logget deg inn på tjenesten får du opp et nytt valg for dette under samtlige oppskrifter i kokeboka, bartender og Dagens rett. Enkelt og greit. Har du tilgang på nett, ja da har du tilgang til dine oppskrifter - 24 timer i døgnet - uansett hvor du befinner deg.

Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Har du allerede registrert deg, kan du logge deg inn her .

Forsiden akkurat nå

Til toppen