Rekordbesøk på Bergen Ølfestival

Rekordbesøk på Bergen Ølfestival

Med 30.000 ølinteressert og -tørste deltakere er Bergen nå blitt landets ølsentrum - i hvert fall den første helgen i september.

Styreleder i Bergen Ølfestival, Stian Krogh, smiler bredt når det er en halvtime igjen av årets festival. Resultatet ble nemlig 30.000 betalende besøkende, mot 16.000 i fjor, og drøyt 21.000 i 2015. Han tilskriver suksessen flere forhold:

- Det fantastiske været gjorde selvsagt sitt, men bergensere bryr seg jo ikke om det regner. Så det vi har sett i år er at veldig mange turister og tilreisende har tatt veien om ølfestivalen, sier Stian Krogh.

Den store tilstrømmingen gjorde at flere bryggerier rett og slett gikk tom for øl utpå ettermiddagen lørdag. 

Forsiden akkurat nå

Apéritifs Vinskole

Øk vinkunnskapen din med Apéritifs Vinskole. Fem kvelders undervisning, smaking og eksamen for kun 5450

Vi har fått mulighet til å redusere prisen betraktelig på Apéritifs vinskole. Du får nå fem kvelder med undervisning av en av Norges mest erfarne vinforelesere, smaking av til sammen 50 viner, avsluttende eksamen og diplom. Les hele saken

Vinkurs: Vin fra California

Lær alt om hvorfor californiske viner er så populære nå. Master of Wine, Mai Tjemsland tar deg med på en smaksrunde

Vin fra California er i vinden som aldri før. Det er ikke rart når kvaliteten er så høy, prisene så gunstige og variasjonen så stor. Bli med Master of Wine, Mai Tjemsland, på en rundtur blant disse fantastiske vinene. Les hele saken

Til toppen