Rica Seilet miljømerket

Rica Seilet Hotel i Molde oppfyller verdens strengeste miljøkrav for hoteller.

Hotellet er nå er svanemerket.
 
Dermed er hotellet i Molde Rica-kjedens tredje norske hotell som oppfyller kriteriene for å få Svanen på døren.
 
Kravene er de strengeste i verden for hoteller, og de skjerpes kontinuerlig for at bransjen skal bidra stadig mer i den globale klimadugnaden.
 
Det er stiftelsen Miljømerking som kontrollerer at miljømerkede bedrifter oppfyller kriteriene og som utsteder lisensene til å bære miljømerket.
 
Startet i januar
Rica Seilet Hotel startet arbeidet med å oppnå miljømerket allerede i januar.
 
I løpet av 2010 skal samtlige 50 hoteller i kjeden være merket med Svanen.
 
- Svanen kan ikke løse klimaproblemet alene, men merket og kravene bak skal være en hjelp for de mange som kan og vil velge miljøvennlig. Vi ser at dette betyr mye for mange av våre gjester, sier direktør Ragnar Palsson ved Rica Seilet Hotel til boarding.no.
 
Mindre TV
For å oppnå svanemerket har hotellet det siste året fjernet engangsprodukter fra restauranten, skrudd sparefilter inn på badene, skrudd av alle fjernsyn ingen ser på og byttet ut alle lyspærene på hotellet.
 
Hotellet bruker nå mindre vann og færre miljøskadelige kjemikalier. Hotellet har også innført energieffektiv oppvarming og ventilasjon.
 
- Dette har vært en veldig spennende prosess, og arbeidet har inkludert alle de ansatte. Mer kunnskap og økt miljøengasjement er en gevinst i tillegg, sier Palsson.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen