Riedel kjøper Spiegelau

Du må gjerne ha Riedel eller Spiegelau som favoritt innen vinglass, men faktum er at selskapet Riedel Crystal nå har kjøpt opp sin konkurrent.

Østerrikske Riedel er et svært populært merke innen vin. Spiegelau er en god nummer to, og prisene har vært mer spiselige for dem som ikke har hatt råd til å prioritere slike glass. Tyske Spiegelau, produsert av F.X. Nachtmann A.G., har med sine lave priser derfor hatt stor suksess i det samme markedet. De poduserer også glass under merket Marc Aurel.
 
Sammenslutningen vil nærmest doble Riedels årlige salg, til omlag 2 milliarder kroner, og arbeidsstokken økes dermed til 1.900 ansatte. Riedel har ingen planer om å avskaffe folk på grunn av oppkjøpet. Ei heller endre på dagens produksjon av Spiegelau-glass.
 
Kilde: Wine Spectator

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Dette får du på Københavns nyeste Michelin-stjernerestaurant

Den amerikanske kokken Nick Curtin og hans danske kone Camilla Hansen står bak det som trolig er Københavns best bevarte kulinariske hemmelighet. Ikke bare på grunn av det lett eksotiske ved beliggenheten, men først og fremst på grunn av deres måte å tenke helhetlig, spesielt når det kommer til det de bruker på kjøkkenet. Les hele saken

Til toppen