Rieslingkupp ganger tre

Disse rieslingene er uhyre gunstig priset.

Nå kan du gratis få Ukens vin som e-post . Se lenger ned for mer informasjon.

For det første er "estate"-rieslingen, Tesch Riesling Trocken 2012 (52206) , det reneste kuppet til drøye hundrelappen. En lekker og frisk vin med en ungdommelig rieslingkarakter. Akkurat det du trenger når du kjenner for et glass forfriskende hvitvin.

Aase E. Jacobsen Foto: Gunnar Mjaugedal

Konsentrert og "varm"
En annen godbit er Tesch Unplugged Riesling Kabinett Trocken 2008 (52203) , som er en knusktørr riesling med alle druens gode egenskaper stilt åpent til skue. Den er som navnet antyder laget helt uten moderne hjelpemidler samt ingen inngripen under vinfremstillingen. Vinen får lage seg selv. Og gjærer til den slutter. Derfor er den tørrere enn den første.

Et tredje vinkupp fra samme produsent er representert ved Tesch Karthäuser Riesling Trocken 2008 (52204) som har grosses gewächs-kvaliteter . Den kommer da også fra en av Nahe-landsbyen Laubenheims beste vinmarker med et sterkt og godt jordsmonn av rød (jernholdig) skifer. Det kjennes på smaken som er konsentrert og "varm" med flotte syrer og et intenst mineralpreg. En veldig god kandidat for vinkjelleren.

Komplekse forhold
Dr. Martin Tesch er mikrobiolog av utdannelse og er litt av en nerd på det feltet. Da han overtok etter foreldrene i 1996 snudde han opp ned på alt. Han jobber selvsagt så naturlig som mulig i både vinmark og vinkjeller. Unplugged-eksperimentet satte han i gang med i 2001. Og etter det har han tilhørt gruppen av nytenkende og terroirfikserte Nahe-produsenter . Han lager ikke grosses gewächs, så øverste nivå er enkeltvinmarksvinene som han har hele fem av.

Karthäuser og St. Remigiusberg tilhørte begge et og samme kloster på 1200-tallet, men ble så fordelt på to ordener, henholdsvis kartusianerne og benediktinerne. Inndelingen ble gjort etter jordsmonnet, så mens den første har rødskifer, har den andre vulkansk jordsmonn. Og er dermed gode representanter for det svært så sammensatte jordsmonnet i Nahe.

Bestill Ukens vin med en gang
Ønsker du å bestille Ukens vin trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.
 

Tesch Riesling Trocken 2012

Produsent:
Weing. Tesch
Utvalg:
Bestillingsutvalg
Volum:
0.750l
Land:
Tyskland
Område:
Nahe
Pris:
118,00 kr
Varenummer:
52206
85 Poeng
Les smaksnotatene »

Tesch Unplugged Riesling Kabinett Trocken 2008

Produsent:
Weing. Tesch
Utvalg:
Bestillingsutvalg
Volum:
0.750l
Land:
Tyskland
Område:
Nahe
Pris:
134,00 kr
Varenummer:
52203
87 Poeng
Les smaksnotatene »

Tesch Karthäuser Riesling Trocken 2008

Produsent:
Weing. Tesch
Utvalg:
Bestillingsutvalg
Volum:
0.750l
Land:
Tyskland
Område:
Nahe
Pris:
168,00 kr
Varenummer:
52204
90 Poeng
Les smaksnotatene »
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Ukens vin som e-post:
Hver tirsdag , altså én dag før alle andre kan lese om den, får du som abonnerer på Ukens vin en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis .
Les mer her (klikk) eller gå helt nederst på siden:

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen