Rimelig julesødme

Denne søtvinen er alltid et knallgodt kjøp. Og perfekt til julens desserter.

Nå kan du gratis få Ukens vin som e-post . Se lenger ned for mer informasjon.

Bacalhôa Moscatel de Setúbal 2004 (41957) byr på alle de gode aromaene vi assosierer med jul, som tørket frukt, appelsin, nøtter og andre mer typiske hetvinstoner som lær og trevirke. Den er sødmefylt med god syre og frukt. Ettersmaken er lang og god. Et rasende billig følge til julegodt, småkaker, riskrem eller når du bare føler for litt søtt.

Aase E. Jacobsen Foto: Gunnar Mjaugedal

Sin egen stil
Halvøya Setúbal sør for Lisboa har en lang tradisjon for denne typen vin. Her dyrkes muskatelldruer av typen muscat de Alexandria som regnes som mindre edel enn muscat à petits grains , men som i dette området har etablert en klar stil. Det skyldes særlig det at drueskallene etter at gjæringen er stoppet ved å tilsette sprit, får godgjøre seg sammen med vinen gjennom vinteren. Men også den oksidative karakteren fra flere års fatlagring. DO-reglene krever minst tre år.

Bacalhôa er sammen med Fonseca dominerende aktør på Setúbal. Begge lar utvalgt moscatelvin ligge ekstra lenge på fat. Resultatet er fascinerende, og slik vin holder nærmest evig. Mens Bacalhôa er relativt ny i moscatel-gamet, har Fonseca holdt på lengst og har moscatelvin i sine kjellere fra midten av 1800-tallet.

Bestill Ukens vin med en gang
Ønsker du å bestille Ukens vin trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.
 

Bacalhôa Moscatel de Setúbal 2017

Produsent:
Bacalhôa Vinhos de Portugal
Utvalg:
Bestillingsutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Portugal
Område:
Pris:
194,90 kr
Varenummer:
4195701
87 Poeng
Les smaksnotatene »
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Ukens vin som e-post:
Hver tirsdag , altså én dag før alle andre kan lese om den, får du som abonnerer på Ukens vin en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis .
Les mer her (klikk) eller gå helt nederst på siden:

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen