Dagens rett

Risgrøt

Risgrøt like før jul er en sterk tradisjon for mange mennesker her oppe i det høye nord. Ofte serveres denne på lille julaften, men søndag er kanskje en like naturlig dag å samle hele storfamilien til en trivelig førjulskos. Valget er ditt!

Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.

Risgrøt

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

40 minutter

Ingredienser

4 dl
1.5 dl
1 l
1 ts

Fremgangsmåte

Kok grynene i vann i ca. 10 minutter. Spe med melk, og kok videre til grøten er passe tykk.

Server risgrøt med smørøye, sukker og kanel.

Ny vri på risgrøten:
Når risgrøten er ferdig kokt kan du røre et beger seterrømme inn pr. liter grøt. Da blir det festgrøt. En blanding av rømme- og risgrøt som nesten smaker som rømmegrøt. Husk sukker og kanel.

Ha gjerne en vaniljestang som du splitter i to i grøten også.

Tips: Kok opp grøten etter anvisning på pakken, men så snart melken har kokt opp tar du gryten av platen og setter den inn i stekeovnen på 80 grader med lokk over. La den passe seg selv og den kan godt stå i 1 - 2 timer til den er ferdig.

Sendt inn av

Foto: Alf Börjesson

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
I Min Kokebok kan du lagre og ha tilgang til oppskriftene dine uansett hvor du befinner deg.
Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Registrerte brukere logger inn her .
 

Dagens rett på MMS og WAP
 
Les Dagens rett på MMS
Send DAGENS til 2004 , og du mottar Dagens rett som MMS fra mandag til fredag. Les mer her (klikk)

Les Dagens rett på WAP
Send MAT til 2244 , og du kan lese Apéritif på mobilen med WAP. Les mer her (klikk)

Forsiden akkurat nå

Til toppen