Dagens rett

Ristet kveite med blåskjell- og gulrotsaus

En av verdens beste matfisker, kveita, er basen for denne dagens fabelaktige rett. Smakelig måltid!

Nederst på siden finner du en lenke hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.

Ristet kveite med blåskjell- og gulrotsaus

Fremgangsmåte

Start med sausen. Fres løk og karve i smør, tilsett hvitvin og blåskjell.

Legg på lokk og damp skjellene til de åpner seg, ca. 4 minutter. Ta opp skjellene og tilsett fløte og gulrotterninger i kraften.

Kok sausen til gulroten er myk. Mos sausen i food-processor eller med stavmikser. Smak den til med salt og pepper.

Rens og kutt grønnsakene i tynne staver. Stek dem i wok eller stekepanne i varm olje til de er møre, men ikke myke. De skal fortsatt være sprø når de serveres. Smak til med salt og pepper.

Skjær kveitefileten i fire jevnstore stykker og dryss dem med salt og pepper.

Stek kveitefiletene på middels høy varme i litt smør eller margarin (margarin gir penest stekeskorpe) i 5 minutter på hver side, til fisken er gjennomstekt.

Server fisken nystekt med sausen, blåskjell og grønnsakene, eventuelt også kokte poteter eller brød.

Kveiten har fast, hvitt og delikat kjøtt med mye smak. Den er like god stekt som kokt.

Sendt inn av

Foto: Bent Raanes og Sarah C. Sørensen

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
I Min Kokebok kan du lagre og ha tilgang til oppskriftene dine uansett hvor du befinner deg.
Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Registrerte brukere logger inn her .
 

Dagens rett på MMS og WAP
 
Les Dagens rett på MMS
Send DAGENS til 2004 , og du mottar Dagens rett som MMS fra mandag til fredag. Les mer her (klikk)

Les Dagens rett på WAP
Send MAT til 2244 , og du kan lese Apéritif på mobilen med WAP. Les mer her (klikk)

Forsiden akkurat nå

Til toppen