Stadig flere bruker magert kjøtt på grillen. De siste tiårene har forbruket av kylling og kalkun økt jevnt. Og det er om sommeren vi spiser aller mest. Mye avb det hvite kjøttet tilberedes på grillen.
Yoghurtmarinerte kyllinglår
Antall porsjoner
Tilberedningstid
Ingredienser
Fremgangsmåte
Bland alle ingrediensene til marinaden i en plastpose. Legg i kyllinglårene og knyt igjen posen.
La det stå kjølig noen timer eller natten over. Vend posen et par ganger under marineringen.
Legg kyllinglårene på grillen over ikke altfor varme kull. Snu lårene flere ganger underveis.
Du kan kontrollere om lårene er ferdige ved å stikke en spiss kniv ved beinet. Kommer det rødlig kjøttsaft bør de ligge litt til.
Sendt inn av Opplysningskontoret for egg og kjøtt
Foto: Alf Børjesson
Drikke som passer til denne oppskriften
Grillspyd med marinert kyllingfilet og scampi
Antall porsjoner
Tilberedningstid
Ingredienser
Fremgangsmåte
Skjær kyllingfilet i passe store terninger. Bland alle ingrediensene til marianden.
Ha ternet kyllingkjøtt, scampi og marinade i dobbel plastpose. Knyt posen og bland godt. Legg posen i kjøleskap og mariner fra ½ time til natten over.
Ta kjøtt og scampi opp fra marinaden og træ det på spyd sammen med limebåter.
Legg spydet på grillen og la det steke til kjøttet er gjennomstekt.
Kylling er godt på grillen
Se alle de gode grilltipsene her
Her finner du veldig mange oppskrifter med kyllingfilet
Se hva du kan lage av de enkelte delene av kyllingen
Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne
Få dagens rett som nyhetsbrev
Sendt inn av Opplysningskontoret for egg og kjøtt
Foto: Alf Børjesson
Grillspyd med marinert kalkunfilet
Antall porsjoner
Tilberedningstid
Ingredienser
Fremgangsmåte
Bland alle ingrediensene til marianden. Ha hvitt kjøtt og marinaden i en plastpose. Knyt posen og bland godt. Legg posen i kjøleskap.
Bland sammen like deler soyasaus, søt chilisaus og tørr sherry eller eplejus til den søte chilidippen.
Træ biter av kalkunfilet, ananas, kalkunpølse og chilipepper på spyd. Legg spydet på grillen og la det steke til kjøttet er stekt igjennom. Server grillspydet med søt chilidip ved siden av.
Her er veldig mange grilloppskrifter
Kylling er godt på grillen
Se alle de gode grilltipsene her
Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.
Her får du svært så praktiske kokketips
Sendt inn av Matprat.no
Foto: Alf Börjesson
Drikke som passer til denne oppskriften
-
85 Poeng
Sierra Nevada Pale Ale
USA
Volum: 0.350 Pris: 46,90 Bestillingsutvalget -
88 Poeng
Gulfi Nero d'Avola Rossojbleo 2015
Italia
Volum: 0.750 Pris: 199,90 Bestillingsutvalget -
Gulfi Carjcanti 2012
Italia
Volum: 0.750 Pris: 282,00 Bestillingsutvalget -
85 Poeng
Fontanafredda Langhe Rosato 2017
Italia
Volum: 0.750 Pris: 154,90 Bestillingsutvalget
Grillet kalkunfilet
Antall porsjoner
Ingredienser
Fremgangsmåte
Bland sammen ingrediensene til marinaden. La kalkunfileten ligge i marinaden et par timer.
Fileten legges på grillen og grilles i ca. 45-60 min. Vend den ofte.
Lag porsjonsfolier med en liten søtpotet (du kan også bruke vanlige poteter) 2 sjalottløk delt i to med skall og ett par appelsinbåter. Bland ingrediensene til dressingen og hell over potetene.
Server med ricottaost iblandet saft av 1 appelsin, 1 båt finhakket hvitløksbåt, hakket koriander salt/pepper/ sukker etter ønske og med salat og appelsinbåter.
Sendt inn av Prior
Kyllingfilet på spyd
Antall porsjoner
Tilberedningstid
Ingredienser
Fremgangsmåte
Lag marinaden og hell den i en pose, legg i kyllingfiletene og la dem ligge i kjøleskapet noen timer.
Bank kyllingfiletene flate og træ dem på spyd. Legg spydene på grillen/i ovnen og grill dem i 6 minutter på hver side.
Serveres sammen med parmaskinke, rucculasalat og melon.
Her finner du veldig mange oppskrifter med kyllingfilet
Se hva du kan lage av de enkelte delene av kyllingen
Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne
Få dagens rett som nyhetsbrev
Sendt inn av Prior
Foto: Alf Börjesson
Drikke som passer til denne oppskriften
Pestomarinert kalkunfilet med spagetti og fylt sopp
Antall porsjoner
Ingredienser
Fremgangsmåte
Lag en blanding av finhakket timian, hvitløk og chili og bland alt dette sammen med olivenolje. Fyll soppen med blandingen.
Legg soppen i folie på grillen i ca. 15 minutter.
Legg de ferdig marinerte kalkunfiletene på grillen og stek dem i ca. 3 minutter på hver side.
Kok pasta og bland inn pesto når spagettien er ferdigkokt.
Ved servering kan du godt træ de fylte soppene på spyd og legge dem på tvers over tallerkenen.
Sendt inn av Prior
Kyllingsalat med avokado og bacon
Antall porsjoner
Tilberedningstid
Ingredienser
Fremgangsmåte
Start med dressingen. Finhakk hvitløk og basilikum. Bland olje, vinedikk, hvitløk, halvparten av basilikum og salt og pepper.
Skjær sjampinjongen i tynne skiver, og bland dem med halvparten av dressingen. La det stå å trekke i ca. en time. Stek baconet sprøtt, og la det renne av på et papirhåndkle. Hakk det så i biter. Skrell avokadoen og skjær den i tynne skiver. Del tomatene.
Fjern eventuelt skinnet på kyllingen og skjær kjøttet i pene biter. La gjerne kyllingklubbene være hele til pynt. Anrett salaten på et fat eller i en bolle. Hell over dressingen, strø på bacon og resten av den hakkede basilikumen.
Flere deilige kyllingsalater ligger her
Mange andre salater som du sikkert vil sette pris
Her får du svært så praktiske kokketips
Sendt inn av Matprat.no
Foto: Per Alfsen