Se alt det fristende du kan lage med sukkererter

Oppskrifter med sukkererter

(Floortje)

Wok og sukkererter hører sammen

 

Wok med nykål, vårløk og fersken

Fremgangsmåte

Lag woksausen først. Bland juice, honning, eddik, hvitløk og potetmel i en kjele og kok opp under omrøring.

Smak til med salt, limesaft og finrevet limeskall. Vask grønnsakene og ferskenen.

Del sukkererter i to og finhakk sjalottløken. Del nykål i båter og fjern den grove stilken. Skjær deretter kålen i strimler.

Del ferskenen i tynne båter og paprikaene i strimler.

Vil du forsøke andre wokretter ligger de her

Her finner du mange vegetaroppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av

Foto: Synøve Dreyer

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 

Wok med rødkål

Fremgangsmåte

Varm oljen i en wok eller dyp stekepanne. Tilsett hvitløk, ingefær og chili og fres det raskt i ca. 1/2 minutt. Tilsett vårløk og stek den i 1 minutt.

Rør inn gulrot og sopp og stek blandingen videre i 2 minutter. Rør inn kålen og sukkerertene og stek videre i 1 minutt.

Hell på soyasaus og søt søt soyasaus (kecap manis), skru ned varmen og la retten surre i 3-4 minutter til grønnsakene begynner å bli myke.  Dryss over finhakket koriander til slutt.

Server gjerne woken med nudler eller ris. 

Tips:
Du kan også tilsette retten strimlet kylling eller annet stekt kjøtt. Rensede reker eller scampi er også godt.

Vil du forsøke andre wokretter ligger de her

Her finner du over 600 vegetarretter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få dagens rett som nyhetsbrev 

Her får du svært så praktiske kokketips

 

Sendt inn av

Foto: Frukt.no/Synøve Dreyer

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 

Soppgryte med sukkererter

Fremgangsmåte

Legg den tørkede soppen i nesten kokende vann og la det stå i 20 minutter. Slå av vannet.

Del skogsopp og sjampinjong i to eller fire, skyll forsiktig og klapp dem tørre med papirhåndklær.

Varm woken og ha i oljen. Stek hvitløk og chili under omrøring i 1 minutt før du har i soppen, også den tørkede. Stek videre i 3 minutter. Ha i sukkererter og stek i 1 minutt. Tilsett soya- og bønnesaus, stek videre i 1-2 minutter og tilsett vårløk og sesamolje. Stek i 1 minutt, eller til grønnsakene er møre.

Server med nykokt jasminris.

De beste oppskriftene med steinsopp

Her finner du Matportalens beskrivelse av åtte sikre matsopper

Her finner du 25 oppskrifter for en lettere, men definitivt ikke kjedelig meny

For flere oppskrifter med et lett tilsnitt, se vår seksjon Lett og godt 

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 

Sursøt wok

Antall porsjoner

2

Tilberedningstid

30 minutter

Ingredienser

2 ss
0.5 stk
1 pakke(r)
0.25 stk
ananas, fersk

Fremgangsmåte

Skjær paprika og sukkererter i strimler og finhakk chilien. Brun kjøttet raskt i stekepanne og krydre med salt og pepper.

Tilsett paprika sammen med sukkererter og chili. La det steke 1 minutt med kjøttet. Hell over hjemmelaget sursøt-saus og ananas. La det trekke ca. 1 minutt.

Server med ris og salat.

Vil du forsøke andre wokretter ligger de her

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få dagens rett som nyhetsbrev 

Her får du svært så praktiske kokketips

Sendt inn av

Foto: JNemchinova

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Til toppen