Skattekiste med steinbit, sei og laks

Skattekiste med steinbit, sei og laks

Fremgangsmåte

Sett stekeovnen på 200 grader.
 
Skjær fisken i ca. 2 cm store terninger.
 
Vask og rens gulrot, brokkoli og sukkererter, og skjær dem i tynne skiver eller tynne strimler.
 
Del cherrytomatene i to.
 
Pensle aluminiumsfolie med olje.
 
Legg et utvalg av grønnsaker på folien.
 
Legg fisketerninger over grønnsakene og dryss på salt og pepper.
 
Brett sammen folien og legg pakkene på et stekebrett.
 
Stek pakkene midt i stekeovnen i 8-10 minutter.
Åpne og sjekk at fisken er klar.
 
Ha gjerne litt rømme eller ferdig saus og noen dråper presset sitron oppi folien før steking eller ved servering.

Tilbehør
lettrømme
sitron


Tips: 
Denne retten kan også brukes som turmat og stekes på grill eller bål.

Her finner du mange deilige oppskrifter på steinbit

Se alt du kan lage med sei - det er slett ikke bare hverdagsmat 

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Godfisk.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Kveite med smørsaus og mandelpotetpure

Kveite med smørsaus og mandelpotetpure

Fremgangsmåte

Kveite:

  1. Sett stekeovnen på 180 grader. Skrap fiskeskinnet godt, skyll og tørk. Skjær snitt i fiskeskinnet.
  2.  Kutt sitron og hvitløk i skiver. Legg halve sitronskiver og skiver av hvitløk i snittene. Pensle godt med olivenolje og dryss over salt og pepper.
  3. I stedet for olivenolje kan du pensle med smeltet smør eller legge noen teskjesmå biter med smør i snittene.
  4. Stikk inn steketermometeret i den tykkeste delen av kveita. Stek kveita til den har ca. 53 grader i kjernen, da er den fortsatt saftig. Husk at den ettersteiker noe når den kommer ut av ovnen.
  5. Dra av skinnet og kveita er klar til servering. Løft av fiskestykkene med en steikespade. Når kjøttet er tatt av, løfter du av hele beinet og resten av kjøttet er klart til servering.

Smørsaus:

  1. Kok opp 2 liter vann med 3 ss salt.
  2. Kutt fenikkel og sukkererter i små biter. Kok fennikelen i 1 minutt, ha deretter i sukkerertene. Kok videre i 1 minutt.
  3. Hell av vannet og skyll grønnsakene i iskaldt vann til de er kalde. Dette kan gjøres på forhånd.
  4. Finhakk sjalottløk og grovhakk hvitløken. Surr løk og hvitløk sammen med kardemomme og stjerneanis i olivenolje til løken er blank.
  5. Hell over en god eplejuice og hvitvin. Kok dette ned til det halve. Hell i fløten og kok ned til det halve igjen. Rør inn smøret.
  6. Sil sausen over i en ny kjele og smak til med sitronsaft, salt og pepper.
  7. Kutt eplet i små terninger. Bland dill sammen med epleterningene, fenikkel og sukkererter. Hell den varme sausen over.
  8. Nå har du grønnsaker og saus i ett, klart til servering.

Mandelpotetpuré:

  1. Skrell og kok mandelpoteter møre. Varm opp smør og fløte. Mos poteter med smør og fløte, juster mengden etter tørrheten på potetene. Smak til med salt og pepper.
  2. Legg mandelflak utover et brett, drypp litt olivenolje over og sett det i ovnen på 150 grader i ca. 10 minutter. Mandlene skal bli sprø og gylne. Ta dem ut av ovnen og legg dem på papir som trekker fett. Hakk litt frisk timian. Dryss mandelflak og timian over potetmosen.

Tips:
Poteter har litt ulikt innhold av tørrstoff. Vær oppmerksom på dette hvis du bruker andre potetsorter. Juster mengde matfløte. Mengden tilsatt smør kan du også justere ned hvis du ønsker mindre fett.

Mange flere deilige oppskrifter med kveite

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Godfisk.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Hot asiatisk nudelsuppe med torsk

Hot asiatisk nudelsuppe med torsk

Fremgangsmåte

Bank sitrongresset flatt med baksiden av kniven og del det i store biter (det skal ikke spises).

Kok opp vannet og ha i alle ingrediensene til buljongen. La det trekke i ca. 15 min.

Mens buljongen trekker, vasker og kutter du grønnsakene.

Trekk torsken i en egen kjele med lettsaltet vann i ca 5-6 min avhengig av tykkelsen.

Mens torsken trekkes, koker du opp buljongen.

Ha nudlene og grønnsakene i buljongen og la dem trekke til nudlene er ferdige (det går fort).

Anrett grønnsaker og nudler i en dyp skål.

Legg torskestykket på toppen, og hell buljongen forsiktig over.

Avslutt med å drysse hakket, frisk koriander og sesamfrø over.

Tips: Hvis du vil ha suppen ekstra sterk beholder du frøene i chilien

 Tips: Du kan også bruke andre grønnsaker som f. eks. gulrøtter, minimais, reddiker eller neper.

70 herlige oppskrifter med nudler

 21 oppskrifter med asiatisk touch du bare må prøve

Flere oppskrifter med kveite fra Apéritifs kokebok

Lyst på en annen suppe? Her over 160 å velge mellom

Her finner du 25 flotte vegetaroppskrifter

Hvis du er på jakt etter enda flere ligger de her

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Bjørn Cameron Alexander og Strøm Torsk

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico
Ukens kake

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico

Etter at den er stekt dynkes den med tre typer melk, kremfløte og to typer kondensert melk. Vi nøyer oss med en , den usøtede Viking-melka.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas
+

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas

Svinekjøtt stekt i smult i kopperkjele er utgangspunktet for en av Mexicos mest populære retter, carnitas, som også er kåret til verdens sjette beste gatemat. Det vanligste er å spise dem som tacos.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren
+
Godbiter i pollisten

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren

Denne vinen har allerede dokumentert sitt store lagringspotensial.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist
+

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist

Blant levende planter og grønn vegetasjon malt på veggene i restauranten Rosetta i Mexico by, serveres retter av Elena Reygadas, utnevnt til The World’s Best Female Chef 2023 av The World’s 50 Best Restaurants. Men det er ikke en vegetarrestaurant.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico
Ukens kake

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico

Etter at den er stekt dynkes den med tre typer melk, kremfløte og to typer kondensert melk. Vi nøyer oss med en , den usøtede Viking-melka.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas
+

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas

Svinekjøtt stekt i smult i kopperkjele er utgangspunktet for en av Mexicos mest populære retter, carnitas, som også er kåret til verdens sjette beste gatemat. Det vanligste er å spise dem som tacos.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse
Dagens rett

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse

San Jeok er en veldig tradisjonsrik koreansk rett som passer utmerket også i et grillmåltid her til lands.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Stekt asparges med nøtter kan serveres alene eller som tilbehør
Dagens rett

Stekt asparges med nøtter kan serveres alene eller som tilbehør

Nå er aspargesen blitt så tilgjengelig og rimelig, at du fint kan la den spille hovedrollen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 24. mai

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter

Gi helgen en pangstart – med 4 deilige viner og 4 småretter i perfekt harmoni, guidet av en førsteklasses lærer gjennom hele kvelden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren
+
Godbiter i pollisten

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren

Denne vinen har allerede dokumentert sitt store lagringspotensial.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her