Saltsmaken har en tendens til å overdøve den naturlige sødmen i rekene, derfor er den det viktigste forholdet å ta hensyn til når vi velger vin. Selvsagt i tillegg til den litt skarpe hvitløksmaken.

 

Sødme til saltet

På vinsiden leter vi derfor etter en hvitvin som ikke er for delikat, en enklere og mer robust stil. Salt mat foretrekker dessuten ofte en vin med noe sødme. Som i denne rieslingen fra Mosel, Eifel-Pfeiffer Riesling Kabinett 2017. En fruktig og lett vin med god syre og en del, men likevel balansert sødme. Hvilket er en tilnærmet perfekt kombinasjon til rekene med tilbehør.

 

Ikke alle liker denne type vin, altså en vin med lett restsødme. Den sørfranske hvitvinen Cuvee Christer Berens La Motte 2017 er imidlertid i en vinstil alle vil like. Veldig aromatisk, blomsterpreget og fruktig med god friskhet. En vin som er lett å like og som gir utrolig mye vin for pengene. Og til rekene og tilbehøret går den helt supert.

For mange er øl til rekene det eneste riktige og med dagens store utvalg på polet er det lett å finnes godt følge til rekene. Særlig er hveteøl et godt valg. Danske Bøgedal Hvede er en god match for den som liker et øl med godt skum. Og klassiske Ayinger Brauweisse Hefeweissbier er en virkelig lekkerbisken til rekene. Det gjelder også Ægir Kveite Witbier.

 

En rund skarp en

Frister det med en skarp en til ølet, er Arvesølvet Helt Klar som skapt for denne utgaven av reker og majones.

Både duft og smak byr på god frisk sitrusfrukt med noe karve og dill. En frisk akevitt som balanserer både de salte rekene og majonesen til perfeksjon, enten du serverer den avkjølt, eller ved 18 grader for å få frem flest mulig aromaer.

På neste side finner du oppskriftene du trenger

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Lengselen etter Hellas-ferien blir mindre intens med dette i glasset
+
Ukens vin

Lengselen etter Hellas-ferien blir mindre intens med dette i glasset

For her får du bedre vin enn på de fleste «tabepnaer».

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

2022 har gitt tørr riesling som kan vinne nye tilhengere
+
Tester
74 vinnyheter fra Tyskland testet spesialpol april 2024

2022 har gitt tørr riesling som kan vinne nye tilhengere

Men kombinasjonen av solvarme og tørke har også gitt noen aldeles fortryllende kabinett-rieslinger.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

By på en vårlig rett fra grillen: laks med asparges og sennepsmousseline
Dagens rett

By på en vårlig rett fra grillen: laks med asparges og sennepsmousseline

Lakseskiver klare til å legge på grillen er en populær ingrediens i fiskedisken. Med asparges og en fyldig og syrlig saus, blir det innetier.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Å lage søndagsmiddagen i en terracottagryte er rett og slett genialt
Dagens rett

Å lage søndagsmiddagen i en terracottagryte er rett og slett genialt

Bruker du skiver av lammelår, får du en usedvanlig smakfull gryterett som ikke krever mer enn noen strakser av forberedelser.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Lengselen etter Hellas-ferien blir mindre intens med dette i glasset
+
Ukens vin

Lengselen etter Hellas-ferien blir mindre intens med dette i glasset

For her får du bedre vin enn på de fleste «tabepnaer».

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

2022 har gitt tørr riesling som kan vinne nye tilhengere
+
Tester
74 vinnyheter fra Tyskland testet spesialpol april 2024

2022 har gitt tørr riesling som kan vinne nye tilhengere

Men kombinasjonen av solvarme og tørke har også gitt noen aldeles fortryllende kabinett-rieslinger.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Carpaccio er noe av det mest luksuriøse du kan lage på grillen
Dagens rett

Carpaccio er noe av det mest luksuriøse du kan lage på grillen

Sørg for å ha godt med rimeligere tilbehør som grønnsaker og brød, for indrefilet er aldri billig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Elisabeth Kress på den høythengende listen Forbes 30 under 30

K2-medeier og gründer Elisabeth Kress (29) er valgt ut til Forbes liste over 30 mest innflytelsesrike under 30 i Europa.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Seifilet er den rimeligste ingrediensen i fiskedisken, men det betyr ikke at den er kjedelig, bare se her
Dagens rett

Seifilet er den rimeligste ingrediensen i fiskedisken, men det betyr ikke at den er kjedelig, bare se her

Seifilet kan benyttes til mange ulike fiskeretter. I dagens forslag er det karri som er med på å smaksette seimåltidet, en kombinasjon som er svært vellykket.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

By på en vårlig rett fra grillen: laks med asparges og sennepsmousseline
Dagens rett

By på en vårlig rett fra grillen: laks med asparges og sennepsmousseline

Lakseskiver klare til å legge på grillen er en populær ingrediens i fiskedisken. Med asparges og en fyldig og syrlig saus, blir det innetier.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her