Sexy Burgund

At en vin kan kalles sexy, er ikke alle umiddelbart enige i, men at ukens godbiter bidrar til sanselig beruselse, er uomtvistelig.

Nå kan du gratis få godbiter i pollisten som e-post. Se lenger ned for mer informasjon.

Røde burgundere er rødvinens parallell til champagne. Den eneste forskjellen - bortsett fra boblene - er at røde burgundere ikke er egnet til forførelse i tradisjonell forstand. Derimot er de gode eksemplarene som skapt for forføring av sansene.

Aase Jacobsen Foto: Eva Brænd

Av begge kjønn
Det er bare hørselen som går fri av påvirkningen fra disse vinene. Så vel øye, nese som munn blir sterkt berørt av den klare rødfargen, de utrolig delikate aromaene og den silkemyke munnfølelsen.

Noen burgundere er feminine og andre er tilsvarende maskuline - og noen er tvekjønnet . Sensualiteten er altså ikke forbeholdt et kjønn - ei heller i vinverdenen - hvor både kvinner og menn kan få frem det sensuelle i en vin. Men der er den som antydet knyttet til noen svært få vintyper.

Trist og godt
Pisspreik, vil kanskje noen si, atter andre avviser nødvendigheten av å investere flere hundre kroner for å oppleve tilfredsstillelse som kan fås helt gratis på andre måter.

Det er på den ene siden trist at vi prioriterer ulikt, men på den andre siden veldig godt, ellers ville det vært større kamp om godbiter som disse signert Patrice Rion , Chantal Lescure og Henri Felletig . Og stereotypien om at det bare er kvinner som lager feminine viner, er herved avvist.

Bestill vinen med en gang
Ønsker du å bestille noen av vinene omtalt ovenfor trykker du bare på denne lenken og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Godbiter i pollisten som e-post:
Hver onsdag , altså én dag før alle andre kan lese om det, får du som abonnerer på godbiter i pollisten en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis .
Dersom du allerede er abonnent på Ukens vin (før 06.09.06) vil du automatisk også motta godbiter i pollisten . Les mer her (klikk) og bli abonnent.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen