Sjeldent til kaffen

Ukens brennevin er en maltwhisky som passer vel så godt eller faktisk bedre servert etter maten eller til kaffen enn i den klassiske whiskysituasjonen, som ofte er før maten eller helt uavhengig av måltidet. Servert etter et godt måltid kan du vie disse relativt sjeldne dråpene full oppmerksomhet.

Edradour 10 YO (31921) er en spesiell maltwhisky på flere måter. Rent smaksmessig er den mer fruktig og krydret og mindre røykpreget enn sine sambygdinger fra Highlands. Den er svært elegant i så vel duft som smak med deilig krydderpreg og sødme i retning lynghonning hvilket gjør den velegnet til å avslutte et godt måltid, sammen med en god kopp kaffe, gjerne av typen Blå Java, og helst tillaget i presskanne.

Maltwhisky fra Highlands som omfatter mesteparten av Skottland nord for Glasgow og Edinburgh, ikke bare fastlandet men også en del øyer som Orknøyene, Skye og Jura, rangeres av mange maltwhiskyelskere som de mest harmoniske og ikke minst mest elegante. Årsaken er det balanserte røykpreget og rundheten eller sødmen kombinert med tydelig fruktighet og krydderpreg fra fatet. I Highlands finner du også en rekke av de mest kjente maltwhiskymerkene. Men Highlands-stilen er langt fra ensartet, hvilket Edradour er et godt bevis på.

For Edradour er bitteliten, faktisk Skottlands aller minste operative destilleri. Ukentlig produksjon er 12 fat noe som skulle bety rundt 100.000 liter i året. Det er hva et gjennomsnittlig destilleri i området produserer i løpet av en uke! En rent håndverksbedrift med andre ord som drives av tre dedikerte menn med Jon Reid i spissen. Det har visstnok aldri vært mer enn tre ansatte på dette destilleriet som har holdt det gående siden 1825.

Og Edradour lages kun i en variant, som ti år gammel. Også det en gammel tradisjon, for det er ikke veldig lenge siden denne maltwhiskyen ble "kommersiell".  Edradour er imidlertid fortsatt en maltwhisky du sjelden støter på i butikkhyllene. Derfor er det ekstra hyggelig at den nå er tilgjengelig her til lands hvor du bare har ett sted å kjøpe alkoholholdige varer. At den må bestilles, er uproblematisk, for den som venter på noe godt.
 
Bestill whiskyen med en gang
Ønsker du å bestille Ukens vin trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen. Edradour 10 YO (31921) . Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Ukens vin på mobilen
Står du på Polet og ikke husker hva Ukens vin heter, kan du få det på tekstmelding på mobiltelefonen din. I samarbeid med Cellus AS tilbyr Apéritif deg det.

Slik gjør du:
1. Skriv: ukensvin (i ett ord)
2. Send denne tekstmeldingen til telefonnummer 1986
3. Etter sekunder får du Ukens vin på displayet.

Få Ukens vin fast tilsendt
1. Skriv: varsle ukensvin
2. Send denne tekstmeldingen til telefonnummer 1986
3. Du får Ukens vin sendt til din mobiltelefon hver uke. Hvis du på et senere tidspunkt ønsker å avslutte abonnementet, sender du kodeordet: Stopp ukensvin til 1986.
Pris for tjenesten er kr 5, - pr mottatte melding.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen