Godbiter i pollisten
Du får dobbelt så mye for pengene

Du får dobbelt så mye for pengene

Når Burgund er utenfor rekkevidde prismessig, gå for barbaresco. I 2012 er snadder – både i dag og om 10 år. Intet mindre.
Aase E. Jacobsen
26 November 2015 - 12:56

Moccagatta Barbaresco Bric Balin i 2012 er bare fantastisk. Det er ikke lenge siden sist jeg måtte fortelle om min fascinasjon for akkurat denne vinen. Det var da den kom i 2010-årgangen som det var knyttet store forventninger til. Nå er 2012 her. Og jamen er den ikke minst like god. Dessuten er den kommet i bestillingsutvalget og dermed enda lettere å få tak i.

Les om Moccagatta i 2010-versjon

2012 er litt mer sødmefylt enn syrefriske og slanke 2010, men den deilige munnfølelsen har årgangene til felles fra denne spesielle vinmarken. Selv om 2012 er et varmt år, er vinen friskere enn den fra 2011.

Her kan du lese alle detaljene om de ulike årgangene

Også Moccagatta Barbaresco Basarin smaker himmelsk i 2012 – sammenlignet med den noe mer kantete 2011. Men det virker som om den trenger mer tid enn Bric Balin. Forskjellen på de to vinmarkene er egentlig minimale, omtrent på burgundervis. Som for øvrig er en sammenligning disse vinene inn i. På flere måter.

Langt prisgunstigere enn Burgund

De ligger omtrent side om side, Basarin er sørvendt med gråmergel og sand og Bric Balin vestvendt med blåmergel og kalksteiner. Det borger normalt for en mer delikat stil for Basarin, men i øyeblikket er det omvendt. Uansett er dette topp viner for kjelleren. Og som etter en runde i karaffel smaker nydelig allerede nå.

Det gjør ikke minst Moccagattas «vanlige» barbaresco som er helt topp i 2012. 

Felles for alle er at de holder seg i et gunstig prissjikt, både sammenlignet med området som sådan og ikke minst hvis du ser utenfor Italias grenser. Mens Basarin koster 50 kroner mer enn i 2010 (+14 prosent), er prisøkningen for nye årganger av røde burgundere 50-100 prosent i denne perioden.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren
+
Godbiter i pollisten

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren

Denne vinen har allerede dokumentert sitt store lagringspotensial.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist
+

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist

Blant levende planter og grønn vegetasjon malt på veggene i restauranten Rosetta i Mexico by, serveres retter av Elena Reygadas, utnevnt til The World’s Best Female Chef 2023 av The World’s 50 Best Restaurants. Men det er ikke en vegetarrestaurant.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Lengselen etter Hellas-ferien blir mindre intens med dette i glasset
+
Ukens vin

Lengselen etter Hellas-ferien blir mindre intens med dette i glasset

For her får du bedre vin enn på de fleste «tabepnaer».

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

2022 har gitt tørr riesling som kan vinne nye tilhengere
+
Tester
74 vinnyheter fra Tyskland testet spesialpol april 2024

2022 har gitt tørr riesling som kan vinne nye tilhengere

Men kombinasjonen av solvarme og tørke har også gitt noen aldeles fortryllende kabinett-rieslinger.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren
+
Godbiter i pollisten

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren

Denne vinen har allerede dokumentert sitt store lagringspotensial.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist
+

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist

Blant levende planter og grønn vegetasjon malt på veggene i restauranten Rosetta i Mexico by, serveres retter av Elena Reygadas, utnevnt til The World’s Best Female Chef 2023 av The World’s 50 Best Restaurants. Men det er ikke en vegetarrestaurant.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Stekt asparges med nøtter kan serveres alene eller som tilbehør
Dagens rett

Stekt asparges med nøtter kan serveres alene eller som tilbehør

Nå er aspargesen blitt så tilgjengelig og rimelig, at du fint kan la den spille hovedrollen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Carpaccio er noe av det mest luksuriøse du kan lage på grillen
Dagens rett

Carpaccio er noe av det mest luksuriøse du kan lage på grillen

Sørg for å ha godt med rimeligere tilbehør som grønnsaker og brød, for indrefilet er aldri billig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Sett tonen for sommeren med sjømat, musikk og vin
Matkurs og vinkurs
Vinmiddag i Oslo 13. juni

Sett tonen for sommeren med sjømat, musikk og vin

Den 13. juni inviterer vi til en helaften med smakfull sjømat, livlig musikk og nøye utvalgte viner.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lengselen etter Hellas-ferien blir mindre intens med dette i glasset
+
Ukens vin

Lengselen etter Hellas-ferien blir mindre intens med dette i glasset

For her får du bedre vin enn på de fleste «tabepnaer».

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her