Skal lære om sjømat

Hotell- og restaurantbransjen i Sogn og Fjordane skal få enda mer kunnskap om sjømat.

Prosjektet Smak av kysten skal kombinere gode opplevelser for fastboende og turister og den maritime næringsutviklingen.
 
-Nå skal vi få mer ut av opplevelsesøkonomien i de marine næringene i fylket, sier Lena Søderholm i Sogn og Fjordane Fylkeskommune i en pressemelding.
 
400 000 til sjømat
Fylkeskommunen i Sogn og Fjordane går inn med nesten 400 000 kroner for å gjøre det mulig for ti virksomheter innen hotell- og restaurantbransjen å delta i programmet.
 
Interessen for mer og bedre sjømat har økt de siste årene, og nå vil også hotell- og restaurantbransjen ha mer kunnskap om sunn sjømat. Det får de gjennom Smak av kysten, som er et kompetanseprosjekt i regi av Norsk Sjømatsenter.
 
Gjør Vestlandet kjent
Norsk Sjømatsenter arbeider for å fremme sjømat, og jobber med alt fra kunnskapsutvikling for oppdrett av torsk til kompetanseheving i kokkefaget. Senteret er en ikke-kommersiell stiftelse som er finansiert av offentlige kilder, næringslivet og gjennom prosjektfinansiering.
Svært glade
- Vi er svært glade for at Sogn og Fjordane fylkeskommune gjør det mulig for kvalitetsbevisste virksomheter å bli med på Smak av kysten. Vi ønsker at sjømat skal gjøre Vestlandet like kjent som rødvin har gjort Bordeaux kjent, sier prosjektleder Alexandra Krage Angell ved Norsk Sjømatsenter.
 
Lansert i vår
Smak av kysten ble lansert i Bergen i vår, og de 15 første kjøkkenene fra Hordaland er sertifisert. De kan bruke merket Smak av kysten på vegger og i menyer.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen