Skal lære om sjømat

Hotell- og restaurantbransjen i Sogn og Fjordane skal få enda mer kunnskap om sjømat.

Prosjektet Smak av kysten skal kombinere gode opplevelser for fastboende og turister og den maritime næringsutviklingen.
 
-Nå skal vi få mer ut av opplevelsesøkonomien i de marine næringene i fylket, sier Lena Søderholm i Sogn og Fjordane Fylkeskommune i en pressemelding.
 
400 000 til sjømat
Fylkeskommunen i Sogn og Fjordane går inn med nesten 400 000 kroner for å gjøre det mulig for ti virksomheter innen hotell- og restaurantbransjen å delta i programmet.
 
Interessen for mer og bedre sjømat har økt de siste årene, og nå vil også hotell- og restaurantbransjen ha mer kunnskap om sunn sjømat. Det får de gjennom Smak av kysten, som er et kompetanseprosjekt i regi av Norsk Sjømatsenter.
 
Gjør Vestlandet kjent
Norsk Sjømatsenter arbeider for å fremme sjømat, og jobber med alt fra kunnskapsutvikling for oppdrett av torsk til kompetanseheving i kokkefaget. Senteret er en ikke-kommersiell stiftelse som er finansiert av offentlige kilder, næringslivet og gjennom prosjektfinansiering.
Svært glade
- Vi er svært glade for at Sogn og Fjordane fylkeskommune gjør det mulig for kvalitetsbevisste virksomheter å bli med på Smak av kysten. Vi ønsker at sjømat skal gjøre Vestlandet like kjent som rødvin har gjort Bordeaux kjent, sier prosjektleder Alexandra Krage Angell ved Norsk Sjømatsenter.
 
Lansert i vår
Smak av kysten ble lansert i Bergen i vår, og de 15 første kjøkkenene fra Hordaland er sertifisert. De kan bruke merket Smak av kysten på vegger og i menyer.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Slovenske viner fortjener din oppmerksomhet

Vinlandet Slovenia er i stor utvikling med en rekke unge entusiastiske vinmakere som har stor vilje og ikke minst evne til lykkes på det internasjonale vinmarkedet. Særlig positivt er det at de prioriterer mange av sine lokale druer, hvilket gjør slovenske viner mer unike. Les hele saken

Til toppen