Skikkelig partyvin

Denne vinen heter rett og slett fest! God er den også. Og ikke minst rimelig.

Nå kan du gratis få Ukens vin som e-post . Se lenger ned for mer informasjon.

Fiesta de Azul y Garanza 2013 (52253) er et fyrverkeri av en vin. Vel å merke hvis du setter pris på stor saftighet, herlig bærfrukt, veldig frisk syre og et lett men tilstrekkelig bitt mot slutten. Akkurat nok til at den kan slå følge med et saftig stykke kjøtt fra grillen, eller sammen med et mer grønnsaksdominert innhold på tallerkenen. Den perfekte festvinen, med andre ord, totalt upretensiøs og som skapt for sesongens løsslupne fester.

Aase E. Jacobsen Foto: Gunnar Mjaugedal

Nesten ørkenvin
Men altså dødsseriøs som vin. Den er nemlig laget av de to unge vinmakerne María Barrena og Daniel Sanchez som har erfaring fra en rekke av verdens beste vinområder. Men som har slått seg ned i Navarra, helt i ytterkanten av DO Navarra, rett sørøst for Olite, hovedstaden i Ribera Alta. Vinmarkene ligger ved elven Aragon, inntil naturreservatet Bardenas Reales som kjennetegnes av et fantastisk ørkenlandskap.

Venter på roséen
Det innebærer naturlig nok minimalt med nedbør, inntil 350 mm årlig, og lite grunnvannreserver. På den positive siden er store forskjeller mellom dag- og nattemperaturer og naturlig lav avling med små druer. Dessuten muligheten for å dyrke druer helt uten bruk av plantevernmidler eller gjødsel. Barrena og Sanchez jobber da også økologisk, på grensen til biodynamisk.

Et dristig prosjekt, men som har gitt suksess fra første stund. Før Azul y Garanza oppstod som selvstendig bodega i 2000, gikk druene til store aktører som Chivite og Ochoa .
 
Med tanke på hva disse klarer å få ut av roséene sine kan jeg nesten ikke vente for å få smakt Azul y Garanzas versjon, som bare må være lekker, skal vi dømme ut fra den røde som kun er klaret forsiktig og ikke filtrert.

Bestill Ukens vin med en gang
Ønsker du å bestille Ukens vin trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.
 

Fiesta de Azul y Garanza 2018

Produsent:
Azul y Garanza
Utvalg:
Bestillingsutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Spania
Område:
Navarra
Pris:
159,90 kr
Varenummer:
5225301
84 Poeng
Les smaksnotatene »
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Ukens vin som e-post:
Hver tirsdag , altså én dag før alle andre kan lese om den, får du som abonnerer på Ukens vin en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis .
Les mer her (klikk) eller gå helt nederst på siden:

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen