Skremmende økning i antibiotikabruk

Skremmende økning i antibiotikabruk

Tall fra OECD viser at den globale bruken av antibiotika i kjøttindustrien vil øke med 70 prosent innen 2030.

-Størst økning er forventet i Brasil, Kina og Russland. Selv om dette ikke skjer i norsk kjøttproduksjon, påvirker det oss. Det er en udiskutabel sammenheng mellom antibiotikabruk og antibiotikaresistente bakterier. Til slutt får vi resistente bakterier som gjør vanlige infeksjoner vanskelige å behandle, forklarer forsker og overlege, Dag Berild for NRK Trøndelag.

Ifølge undersøkelser i regi av britiske myndigheter vil antibiotikaresistente bakterier ta flere liv enn kreft om 35 år om det ikke gjøres drastiske tiltak.

Derfor er antibiotikaresistens en trussel

Helseminister Bent Høie skal delta på et møte i Verdens Helseorganisasjon i mai hvor dette er tema og som krever samarbeid på tvers av landegrensene for å  løses.

Norge bruker minst antibiotika i hele Europa. Bruken til husdyr er redusert med nesten 40 prosent de siste 20 årene, ifølge Nationen. Likevel er antibiotikabruk en utfordring siden vi importerer kjøtt fra mange land.

– Kjøper forbrukerne kjøtt produsert i Norge vil det øke etterspørselen, og samtidig minke forbruket av kjøtt produsert i andre land med mer antibiotikabruk, sier kjøttbonde Anna Rathe til NRK Trøndelag.

Dette er blant Norges og kanskje verdens lykkeligste griser

Forsiden akkurat nå

Kurs om franske viner i Oslo 14. februar

Lær om Frankrikes fantastiske viner av Master of Wine, Mai Tjemsland

Franske viner slutter aldri å imponere. En av Norges fremste vineksperter og Master of Wine, Mai Tjemsland, lærer deg det du trenger å vite om dette spennende vinlandet. Les hele saken

Matkurs og middag med Trond Moi

Bli med på en helaften med mesterkokken Trond Moi

Mesterkokken Trond Moi, kjent fra utallige tv-programmer, byr på en fabelaktig aften hvor du i tillegg til å bli servert hans fem-retters favorittmeny får en inngående demonstrasjon i hvordan han lager sine forskjellige favorittretter. Les hele saken

Til toppen