Dagens rett
Slå til med en saftig elgburger

Slå til med en saftig elgburger

Burgeren blir ekstra god med kjøtt av skogens konge. Prøv denne lettlagete oppskriften.
Redaksjonen
28 Oktober 2016 - 01:05

Har du sikret deg et elgslakt, har du garantert fått deler av det som kvernet kjøtt eller at det egner seg best til kverning. Er du ikke så heldig, er trøsten at elgkjøttdeig innimellom er tilgjengelig i kjøttdisken, fersk eller fryst. Denne burgeren blir også veldig god med malt storfekjøtt.

Prøv våre andre gode oppskrifter med elg og annet vilt 

Her bestiller du dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

Elgburger med grønnsaker og tyttebær

Elgburger med grønnsaker og tyttebær

Fremgangsmåte

Elgburger:
Bland kvernet elgkjøtt med salt, pepper, einebær, løk og kesam.

Form til store burgere. Stek dem i smør i teflonpanne i ca 4 min på hver side.

La de steke videre i en ildfast form i stekovnen i 10 min.

Grønnsaker:
Skjær aubergine, traktkantarell, soltørka tomater, persillerot og aspargesbønner i passe biter (fingertykkee staver).

Stek de så på høy varme i litt nøytral olje i panne i 4 min.

Skjær 4 grove brødblingser. Legg den ene under burgeren og den andre på toppen av burgeren.

Bland tyttebærsyltetøy og cottage cheese sammen, legg det på burgeren og server.

Tips: Viltkjøtt er veldig magert, og det kan derfor være lurt å spe ut det kvernete viltkjøttet med halvparten mengde kjøttdeig av svin.

Her finner du mange oppskrifter med elg

Her finner du deilige retter med vilt

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Potet- og sellerimos

Potet- og sellerimos

Fremgangsmåte

  1. Skrell poteter og sellerirot, skjær dem i små terninger og legg dem over i en kjele med kokende vann uten salt.
  2. Kok i ca. 10 minutter eller til sellerien er mør. Sil fra vannet på poteter og selleri.
  3. Tilsett halvparten av melken og mos poteter og selleri sammen. Spe med melk til passe tykkelse.
  4. Smak til med smør, salt og kvernet pepper.

Tips: For ekstra smak på mosen kan du surre 2 knuste fedd hvitløk og 1 dl finhakkede urter i litt olje i en panne over middels varme til hvitløken er myk men ikke har tatt farge, og vende det inn i mosen.

Se alt det gode du kan bruke poteter til

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Gi kjøttgryta en ny og spennende smak med svart hvitløk
Dagens rett

Gi kjøttgryta en ny og spennende smak med svart hvitløk

Svart hvitløk - black garlic - er en ingrediens som kokker er veldig fascinert av. Slik hvitløk får du kjøpt og selv om prisen er høy, er den drøy i bruk, og verd hver krone for resultatet den gir.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Lag påskens mest populære kake på grillen
Ukens kake

Lag påskens mest populære kake på grillen

Denne sjokolade-cookie-kaken lager du enkelt på grill eller vanlig stekeovn.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Denne tyrkiske eggeretten må du bare prøve til påskefrokosten
Dagens rett

Denne tyrkiske eggeretten må du bare prøve til påskefrokosten

Kombinasjonen av fet yoghurt med hvitløk, posjerte egg og chiliolje eller -smør er rett og slett digg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Påskefavoritten er i bedre form enn noen gang før
+
Godbiter i pollisten

Påskefavoritten er i bedre form enn noen gang før

Det er takket være den fantastiske 2019-årgangen som har gitt en vin som vil utvikle seg videre i minst 10-12 år.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Gi kjøttgryta en ny og spennende smak med svart hvitløk
Dagens rett

Gi kjøttgryta en ny og spennende smak med svart hvitløk

Svart hvitløk - black garlic - er en ingrediens som kokker er veldig fascinert av. Slik hvitløk får du kjøpt og selv om prisen er høy, er den drøy i bruk, og verd hver krone for resultatet den gir.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Lag påskens mest populære kake på grillen
Ukens kake

Lag påskens mest populære kake på grillen

Denne sjokolade-cookie-kaken lager du enkelt på grill eller vanlig stekeovn.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Påskens lammestek lager du enkelt på grillen
Dagens rett
Langtidsgrillet lammebog til påske

Påskens lammestek lager du enkelt på grillen

Du starter forberedelsene dagen før og mens lammebogen godgjør seg på grillen, lager du tilbehøret. Bedre kan det knapt gjøres.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Lag en spennende rett med lam
Guide
Krydrede oppskrifter med lam

Lag en spennende rett med lam

Det velsmakende lammekjøttet finner vi i nesten alle matkulturer, og her får du noen spennende oppskrifter fra mer eksotiske strøk.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Det er ingen tvil om at det er påske med denne suppen på bordet
Dagens rett

Det er ingen tvil om at det er påske med denne suppen på bordet

Du skaper god midtukestemning med denne smakfulle suppen. Rimelig og ikke minst lettvint er oppskriften også.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Denne tyrkiske eggeretten må du bare prøve til påskefrokosten
Dagens rett

Denne tyrkiske eggeretten må du bare prøve til påskefrokosten

Kombinasjonen av fet yoghurt med hvitløk, posjerte egg og chiliolje eller -smør er rett og slett digg.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her