Slakter Bergen som restaurantby

Matjournalistene i hovedstadspressen er ikke mektig imponert over standarden på restaurantbyen Bergen.

Fisketorget i byen får deler av skylden.
 
Kvaliteten på bergensrestaurantene skal være så dårlig at rikspressen ikke sender sine anmeldere dit, skriver ntb.
 
Dagbladets anonyme matanmeldere Robinson og Fredag mener det er påfallende at det ikke finnes flere gode restauranter i byen.
 
Det skal være flere år siden VG, Dagbladet og Dagens Næringsliv besøkte Bergen, til tross for at alle avisene har matspalter hver uke.
 
Kraftsalve
Dagens Næringsliv var i byen i 2006 og besøkte restauranten Lucullus. Avisen kom med følgende kraftsalve:
 
«De får flyselskapenes rundstykker til å fortone seg som gastronomiske mesterverk.»
 
Era fikk 5
Dagbladet besøkte Bergen i 2005 og ga Era en femmer, men har ikke vært i byen siden.
 
- Bergen er en av de få byene i landet som har tradisjonsrestauranter med kvalitet, sier VGs anonyme matkritiker. Dermed er det bare denne avisen som til en viss grad anerkjenner Bergen som matby.
 
Når det gjelder byens tradisjonelle fisketorg skytes det ikke med løskrutt. Bagatelle-sjef Eivind Hellstrøm er klar i talen.
 
Hermetikk
- Fisketorget? De selger jo bare hermetikk der. Alle stolte matbyer i Europa har gode torg. Fra torgene spres kunnskap om og interesse for mat. Slik kan restaurantene som allerede finnes bli bedre og nye interessante spisesteder dukke opp, sier han.
 
Catering
Oldermann Pål Jetmundsen i Bergen Kokkenes Mesterlaug innrømmer at Oslo og Stavanger er kulinarisk sterkere, og mener bergenserne i større grad støtter seg til kjederestauranter som TGI Friday's og Egon.
 
- I disse byene finnes store bedrifter som bruker mye penger på å spise ute. Her i Bergen virker det som om bedriftene er fornøyde med catering, sier han.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen