Boller i dampovn

Boller i dampovn

Fremgangsmåte

Bland sammen hvetemel, sukker, salt, kardemomme og egg i en bolle.  

Smuldre oppi gjæren og tilsett 5 dl av melken. Elt deigen i en kjøkkenmaskin på lav hastighet, og tilsett om nødvendig resten av melken for å få en glatt og jevn konsistens. Det tar som regel 4-6 minutter, men du kan gjerne la den elte i 10-15 minutter. 

Tilsett smøret litt av gangen mens du elter på jevn, lav hastighet. Elt deigen til den har absorbert alt smøret – det tar ca. 5 minutter. 

Legg deigen i en bolle og la heve under plast i ca. 1,5 time. 

Tilsett sjokolade og elt deigen i ca. 3 minutter til sjokoladen er jevnt fordelt. 

Del deigen i like deler, trill ut boller og etterhev på stekebrett i ca. 30 minutter. 

Pensle bollene med eggeblandingen. 

Start med å steke bollene midt i ovnen på 150 °C med 25 prosent damp* i 15 minutter. Slå deretter av dampfunksjonen, og stek videre med varmluft (180 °C) eller over/undervarme (200 °C) til bollene er gylne. Avkjøl på rist. 

* Med SousVide-ovn stilles dampnivået til «Fuktighet Medium»

Sendt inn av Hobbykokken/Electrolux

Vurder oppskriften

Kanelsnurrer i dampovn

Kanelsnurrer i dampovn

Fremgangsmåte

Varm opp melken til den er lunken og holder ca. 26-30 °C. 

Bland sammen mel, sukker, kardemomme, salt, egg og gjær, og tilsett den lunkne melken. Elt deigen sammen på lav hastighet i ca. 10 minutter. 

Tilsett deretter smøret, og elt videre i ca. 5 minutter til alt smøret har blandet seg inn i deigen, slik at den blir glatt og smidig.  

La deigen heve i en bolle dekket med plast i ca. 1-1,5 time. 

Ta deigen ut av bollen og kjevle den ut til et stort rektangel. Bland smør, sukker og kanel, og smør fyllet utover deigen med en palett eller slikkepott. Rull deigen fra den ene langsiden til den andre, som en rullekake. Skjær 2 cm brede skiver av deigen og legg kanelknutene på et stekebrett med bakepapir og dekk med et kjøkkenhåndkle. La heve i ca. 45 minutter, og pensle med pisket egg før knutene skal inn i ovnen. 

Start med å steke bollene på 150 °C med 25 prosent damp* i 15 minutter. Slå deretter av dampfunksjonen, og stek videre i 10 minutter med varmluft (180 °C) eller over/undervarme (200 °C) til bollene er gylne.

 

* Med SousVide-ovn stilles dampnivået til «Fuktighet Medium»

Sendt inn av Hobbykokken/Electrolux

Vurder oppskriften
Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Er pina colada det beste du vet, vil du garantert like denne martini-utgaven
Ukens drink

Er pina colada det beste du vet, vil du garantert like denne martini-utgaven

Det går mot stadig lysere tider, og med det kommer lysten på tropiske drinker. Her får du en forsmak med en forholdsvis mild martiniversjon av pina colada.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Ostekake blir ikke bedre enn dette
Ukens kake

Ostekake blir ikke bedre enn dette

Denne ostekaken lager seg nesten selv i kjøleskapet. Smaken blir himmelsk og oppskriften kan varieres i det uendelige.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Bare utseendet til disse rosévinene frister til utforskning
+
Godbiter i pollisten

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Ny rimelig libanesisk favoritt i basis
+
Ukens vin

Ny rimelig libanesisk favoritt i basis

Den er leskende og krydret – og perfekt for sesongens behov for rødvin.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Er pina colada det beste du vet, vil du garantert like denne martini-utgaven
Ukens drink

Er pina colada det beste du vet, vil du garantert like denne martini-utgaven

Det går mot stadig lysere tider, og med det kommer lysten på tropiske drinker. Her får du en forsmak med en forholdsvis mild martiniversjon av pina colada.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Ostekake blir ikke bedre enn dette
Ukens kake

Ostekake blir ikke bedre enn dette

Denne ostekaken lager seg nesten selv i kjøleskapet. Smaken blir himmelsk og oppskriften kan varieres i det uendelige.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Carpaccio er noe av det mest luksuriøse du kan lage på grillen
Dagens rett

Carpaccio er noe av det mest luksuriøse du kan lage på grillen

Sørg for å ha godt med rimeligere tilbehør som grønnsaker og brød, for indrefilet er aldri billig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Elisabeth Kress på den høythengende listen Forbes 30 under 30

K2-medeier og gründer Elisabeth Kress (29) er valgt ut til Forbes liste over 30 mest innflytelsesrike under 30 i Europa.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 24. mai

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter

Gi helgen en pangstart – med 4 deilige viner og 4 småretter i perfekt harmoni, guidet av en førsteklasses lærer gjennom hele kvelden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Bare utseendet til disse rosévinene frister til utforskning
+
Godbiter i pollisten
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her