Sukkerbrød i dampovn

Sukkerbrød i dampovn

Fremgangsmåte

Varm opp ovnen til 160 °C før du begynner å lage røren.  

Pisk sukkeret og 5 egg til en stiv og luftig eggedosis. Det tar ca. 15 minutter i kjøkkenmaskin.

 Vend forsiktig inn 120 g hvetemel, 1 ts vaniljesukker og 1 ts bakepulver med en slikkepott. Sørg for at røren er helt jevn og uten melklumper. Hvis du ønsker en mørk bunn kan du blande inn 3 ss kakaopulver.

 Hell røren over i en usmurt, rund form som er 20-22 cm i diameter. For å unngå at bunnen blir høyere i midten enn langs kantene, kan du smøre litt av røren opp langs kantene i formen rett før du setter den i ovnen.

 Stek sukkerbrødet i forvarmet ovn på 160 °C med 25 prosent damp* i 20 minutter. Stek deretter videre med over/undervarme på 180 °C i 10-15 minutter til kaken har fått en jevn, gyllen skorpe.

La sukkerbrødet avkjøles i formen, og pass på at det er helt avkjølt/romtemperert før du begynner å skjære i den. 

* Med SousVide-ovn stilles dampnivået til «Fuktighet Medium»

Her finner kakeoppskrifter hvor en sukkerbrødbunn inngår

Sendt inn av Hobbykokken/Electrolux

Vurder oppskriften

Vannbakkels med vaniljekrem

Vannbakkels med vaniljekrem

Fremgangsmåte

Forvarm ovnen til 180 °C med 25 prosent damp*. 

Hell vann, melk, salt, sukker og smør i en kjele, og kok opp på middels sterk varme til smøret har smeltet. 

Tilsett hvetemel og rør rundt til alt er jevnt blandet. 

Hvis du har kjøkkenmaskin kan du helle blandingen over i en bolle, og røre inn ett og ett egg om gangen. Du kan også gjøre det for hånd med en visp. 

Bruk en sprøytepose eller to spiseskjeer til å lage vannbakkels som er ca. 3 cm i diameter. Pensle vannbakkelsene med eggeblandingen og sett dem inn i ovnen. Stekes til de er gylne (ca. 17-20 minutter).

 Avkjøl på rist.  

Vaniljekrem:
Pisk eggeplommene og 1/3 av sukkeret til lett eggedosis i en bolle. Tilsett Maizena når eggeplommene og sukkeret er rørt ferdig. 

Varm opp melk, resten av sukkeret og vaniljestengene til de når kokepunktet. Hell den varme melken over eggedosisen mens du pisker. Hell blandingen over i gryten igjen og varm forsiktig opp til det koker. 

La blandingen småkoke i ca. 2 minutter under kraftig omrøring. Sil blandingen og la den avkjøles i kjøleskap. 

Fyll vannbakkelsen med vaniljekrem, og topp med sjokoladeglasur eller melis. 

* Med SousVide-ovn stilles dampnivået til «Fuktighet Medium»

Sendt inn av Hobbykokken/Electrolux

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico
Ukens kake

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico

Etter at den er stekt dynkes den med tre typer melk, kremfløte og to typer kondensert melk. Vi nøyer oss med en , den usøtede Viking-melka.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas
+

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas

Svinekjøtt stekt i smult i kopperkjele er utgangspunktet for en av Mexicos mest populære retter, carnitas, som også er kåret til verdens sjette beste gatemat. Det vanligste er å spise dem som tacos.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren
+
Godbiter i pollisten

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren

Denne vinen har allerede dokumentert sitt store lagringspotensial.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist
+

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist

Blant levende planter og grønn vegetasjon malt på veggene i restauranten Rosetta i Mexico by, serveres retter av Elena Reygadas, utnevnt til The World’s Best Female Chef 2023 av The World’s 50 Best Restaurants. Men det er ikke en vegetarrestaurant.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico
Ukens kake

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico

Etter at den er stekt dynkes den med tre typer melk, kremfløte og to typer kondensert melk. Vi nøyer oss med en , den usøtede Viking-melka.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas
+

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas

Svinekjøtt stekt i smult i kopperkjele er utgangspunktet for en av Mexicos mest populære retter, carnitas, som også er kåret til verdens sjette beste gatemat. Det vanligste er å spise dem som tacos.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse
Dagens rett

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse

San Jeok er en veldig tradisjonsrik koreansk rett som passer utmerket også i et grillmåltid her til lands.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Stekt asparges med nøtter kan serveres alene eller som tilbehør
Dagens rett

Stekt asparges med nøtter kan serveres alene eller som tilbehør

Nå er aspargesen blitt så tilgjengelig og rimelig, at du fint kan la den spille hovedrollen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 24. mai

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter

Gi helgen en pangstart – med 4 deilige viner og 4 småretter i perfekt harmoni, guidet av en førsteklasses lærer gjennom hele kvelden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren
+
Godbiter i pollisten

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren

Denne vinen har allerede dokumentert sitt store lagringspotensial.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her