DAGENS RETT: Slik blir blåskjellmiddagen ekstra mettende

Dagens rett Øldampete blåskjell og pølser med rød majones

Slik blir blåskjellmiddagen ekstra mettende

Denne spennende oppskriften kombinerer blåskjell med øl og pølser. Det er noe du absolutt bør prøve.

Med blåskjell til middags er det duket til fest selv midt i uka. Ikke koster de mye heller, og så er de langt raskere å tilberede enn hva mange tror.

Kjøper du blåskjell i butikken (og sjekker datoen), er du helt sikker på at de er friske. Men plukker du dem selv, bør du sjekke blåskjellvarselet på Matportalen eller ringe Blåskjelltelefonen på 820 33 333. Det er spesielt viktig når det blir varmere i sjøen.

Prøv noe annet godt med blåskjell 

Her bestiller du dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

Øldampete blåskjell og pølser med rød majones

Fremgangsmåte

Skyll blåskjellene i kaldt vann, og fjern byssustråder og rur fra skjellene.

Kontroller at alle skjellene er lukket, åpne skjell er døde og skal kastes. Sett skjellene tilside.

Fres løk, stangselleri og pølsebiter i oljen, til grønnsakene er blanke og myke og pølsene har tatt litt farge.

Tilsett blåskjellene og hell i ølet. Legg på lokk og sett over sterk varme. Kok skjellene til de har åpnet seg. Dette tar bare noen minutter.

Smak til kraften med salt og pepper, dryss over hakket persille og server med ferskt brød og hjemmelaget tomat- og hvitløksmajones .

Tips: Plukker du blåskjellene selv, så er det viktig at du sjekker blåskjellvarselet på Matportalen eller Blåskjelltelefonen 820 33 333

Deilige oppskrifter med blåskjell

Les mer om blåskjell her

Oppskrifter med pølse

Alt du trenger å vite om pølse

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få dagens rett som nyhetsbrev - det er selvfølgelig gratis.

 

 

Sendt inn av

Foto: Matprat/Mari Svenningsen

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Tomat- og hvitløksmajones

Fremgangsmåte

La alle ingrediensene bli romtempererte.

Visp eggeplommene med eddik/sitronsaft og sennep. Spe forsiktig med oljen under kraftig visping.

Bland inn hvitløk, soltørkete tomater og ketchup og smak til med salt og pepper.

Perfekt tilbehør til øldampede blåskjell eller sommerens grillmat.

Flere sauser og dressinger finner du her

Tips: Lag gjerne en stor porsjon majones i hurtigmikser. Om majonesen skulle skille seg, begynner du på nytt med en eggeplomme og visper inn den mislykkede sausen litt etter litt.

Oppbevar majonesen mørkt og kaldt i tette glass. Den er holdbar i minst to uker.

Alle de gode grillartiklene finner du her

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få dagens rett som nyhetsbrev 
- det er selvfølgelig gratis.

 

 

Sendt inn av

Foto: Matprat/Mari Svenningsen

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Til toppen