Slik blir den nye Østbanehallen

Slik blir den nye Østbanehallen

Tirsdag ble Østbanehallen stengt for oppussing. Om et år avdukes hallen under navnet Ø.

– Om et års tid vil bygget fremstå i helt ny drakt under navnet Ø, sier prosjektleder i Rom Eiendom, Trond Rusten.

Byggets historiske deler skal restaureres og settes tilbake til den standen de opprinnelig var i, mens nye og moderne elementer skal skape kontrast.

– Ambisjonen er at Ø skal bli et helårs torg som hele Oslo kan benytte og være stolte av at utgjør selve inngangsporten til byen for mange besøkende, sier Rusten.

– Vi har sett til de fineste torgplassene vi vet om for å prøve å gjenskape følelsen av et utendørs torg med belysning, grønne trær og vannspeil. Fordelen er imidlertid at torget vil være inne og derfor kunne brukes hele året. Vi vil skape en kontinental følelse i hallen – med en roligere atmosfære enn hva Jernbanetorget og Oslo S kan tilby, sier Trond Rusten.

Med blant annet et fransk-italiensk brasserie, en gastropub, en sushibar og et 500 kvm matmarked, skal man som besøkende på Ø kunne spise godt til alle døgnets tider.

– Ø er rett og slett sammensmeltningen av disse ulike spisestedene og forretningene til en helt spesiell helhet innenfor Østbanehallens unike arkitektoniske rammer – som vi også vil løfte til et helt nytt nivå, sier Rusten.

LES OGSÅ: Slutt for Norges første kaffebar

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen