Slik bruker du opp restene etter julematen

Rester julemat

(Bilde: © Slavica Stajic All Rights Reserved)

Osterester blir til nye fristende retter

Ostegratinert brød

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

10 minutter

Ingredienser

Fremgangsmåte

Legg brødskivene på et stekebrett med bakepapir. Drypp over olivenolje. Legg tykke skiver av ost på fire av dem.

Sett inn i stekeovnen ved 180 grader. Bruk gjerne grillelementet. Stek i 10 minutter. Ta ut av ovnen og legg de fire siste brødskivene på toppen av ostesmørbrødene. Pynt med friske urter.

Tips:
Aller best blir denne retten med en smakskraftig ost av typen rødkitt eller smeltevillig ost som raclette eller cheddar. Men fastere ostetyper og ulike osterester kan også brukes.

Se alt du kan bruke gammelt brød til

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få dagens rett som nyhetsbrev 

Her får du svært så praktiske kokketips

 

Sendt inn av

Foto: wideonet

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 

Lun salat med blomkål og fersk salsa

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

15 minutter

Ingredienser

2 ss
Salsa
4 stk
1 stk
2 ss

Fremgangsmåte

Del gulrøttene i staver. Del blomkålen i mindre buketter. Kok grønnsakene knapt møre i lettsaltet vann. Ha i sukkerertene det siste kokeminuttet.

Hell av vannet og vend inn en liten smørklatt.

Del reddiker i skiver, skinken og osten i terninger.

Fersk salsa:
Del tomatene i to og fjern frøene. Finhakk tomatkjøttet, nektarinen og sjalottløken. Hell over olivenolje, finhakket kruspersille, saft og skall fra limen og sukker. Bland godt.
 

Anrett de kokte grønnsakene, skinken og osten på et fat. Hell salsaen over like før servering.

Server retten med godt brød ved siden av.

Tips: Denne salaten kan like gjerne serveres som en liten smårett alene eller som tilbehør til annen middag.

De beste salatene finner du her

Flere herlige retter med blomkål

Her får du svært så praktiske kokketips

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne. 

Få dagens rett som nyhetsbrev 

 

Sendt inn av

Foto: Anders Martinsen

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 

Bakte søtpoteter fylt med cheddarost, bønner, rødløk, chili

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

1 time

Ingredienser

0.5 stk
stk

Fremgangsmåte

Vask og skrubb søtpotetene og bak dem i ovnen i 50 minutter ved 200 grader. Skallet skal tørke og løsne fra innmaten. Da er de klare.

Avkjøl litt. Del potetene i to på langs. Grav ut innmaten og bland den med revet cheddarost. Smak til med most hvitløksfedd, sitron, krydder og salt. Legg massen tilbake i skallene og sett inn i ovnen igjen mens du gjør resten.

Skyll bønnene. Skrell og skjær rødløk i tynne skiver. Gjenta med chilien. Ta de fylte søtpotetene ut av ovnen og fordel bønner, rødløk og chili over. Dryss over frisk koriander eller persille.

Tips:
Hvis du er virkelig ostegal kan du toppe med litt revet hvit cheddar.

Tips:
Denne retten kan lages vegansk ved å erstatte cheddarosten med et vegansk alternativ. 

Mange flere oppskrifter med søtpotet finner du her

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få dagens rett som nyhetsbrev 

Her får du svært så praktiske kokketips

 

Sendt inn av

Foto: jenifoto

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen