Slik bruker du opp restene etter julematen

Rester julemat

(Bilde: © Slavica Stajic All Rights Reserved)

Rakfisk og røykelaks gjør nytten her

 

Omelettrull med laks

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

30 minutter

Ingredienser

 
2 stk
0.5 ts
1 ss
2 dl
2 ss

Fremgangsmåte

Visp sammen egg og salt og tilsett gressløk.
 
Varm en stor stekepanne og smør bunn og sider med smør. Hell i halvparten av røren og vipp på pannen til den er dekket av et tynt lag røre.
 
Senk temperaturen og stek omeletten forsiktig på bare en side til den har stivnet. La omeletten gli forsiktig over på et bakepapir og avkjøl. Stek resten av røra på samme måte.
 
Finhakk laksen og bland den med kesam.
 
Bløtlegg gelatinen, klem ut vannet og smelt én og én plate i litt kokende varmt vann. Rør den flytende gelatinen forsiktig ned i laksekremen. Smak til med salt og pepper og tilsett hakkede urter. Pisk fløten stiv og vend den inn.
 
Smør et tynt lag av laksefyllet ut på omeletten og rull den sammen som en rullekake. Sett rulladen kaldt til den stivner og skjær den pent opp før servering.
 
Anrett på tallerken med frisk salat, litt rogn,  grønn pesto og toast.
 

Flere lakseoppskrifter finner du her

Her får du svært så praktiske kokketips

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev 

 

Sendt inn av

Foto: Matprat/Alf Børjesson

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 

Rakfiskmousse

Antall porsjoner

6

Tilberedningstid

20 minutter

Ingredienser

6 stk
purreringer

Fremgangsmåte

Rakefisk, purreringer og crême fraiche kjøres sammen med pulsknappen på en hurtigmikser. Bør ikke blandes for lenge, det skal være litt grovt, med småbiter av fisk og purre synlig i moussen.
 
Serveres anrettet på en rund loffskive, gjerne ristet, og pyntet med litt salat.
 
Moussen kan også sprøytes på tallerken og serveres med lefser eller flatbrød til. Egner seg også som pålegg på brødskiver.
 

Flere gode oppskrifter med rakfisk

Slik bruker du opp restene etter julematen

Her finner du alt du trenger som skal til for lykkes med julematen

Kjøtt
Ribbe Pinnekjøtt Kalkun Smalahove 
Drikkeforslag

Fisk
Lutefisk
 Torsk Kveite Sild Rakefisk Tilbehør 
Drikkeforslag

Koldtbord, pålegg og småretter
Pålegg
 Småretter Tilbehør Drikkeforslag  

Julekaker og desserter
Julekaker  Juledesserter Drikkeforslag

Her får du svært så praktiske kokketips

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne. 

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av

Foto: Stockxpert

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen