Slik bruker du opp restene etter julematen

Rester julemat

(Bilde: © Slavica Stajic All Rights Reserved)

Vossakorv trives godt i dette selskapet

 

Grateng med vossakorv og rosenkål

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

30 minutter

Ingredienser

Fremgangsmåte

Ta av skinnet på vossakorven og del skjær den i små terninger.

Rens og del rosenkålen i to, og kok i lettsaltet vann i ca. 4 minutter.

Skrell og finhakk løken. Stek løken i en kjele sammen med vossakorven. Ha i rosenkål og fløte. La det koke opp.

Rør inn halvparten av osten. Hell blandingen over i en ildfast form. Strø over resten av osten. Stekes på 250 grader i 10 minutter i øverste del av stekeovnen.

Serveres med ris og/ eller salat.

Slik bruker du opp restene etter julematen

Her finner du alt du trenger som skal til for lykkes med julematen

Kjøtt

Ribbe Pinnekjøtt Kalkun Smalahove 
Drikkeforslag

Fisk

Lutefisk
 Torsk Kveite Sild Rakefisk Tilbehør 
Drikkeforslag

Koldtbord, pålegg og småretter

Pålegg
 Småretter Tilbehør Drikkeforslag  

Julekaker og desserter

Julekaker  Juledesserter Drikkeforslag

Her får du svært så praktiske kokketips

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne. 

Få dagens rett som nyhetsbrev 

 

Sendt inn av

Foto: Matprat / Mari Svenningsen

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 

Egg og vossakorv i grønn karridressing

Antall porsjoner

6

Tilberedningstid

15 minutter

Ingredienser

Fremgangsmåte

Skjær vossakorv i små terninger og stek dem i smør i stekepanne. Avkjøl. Skrell  eggene og hakk dem grovt.

Bland rømme, majones, karripasta og salt til en dressing. Bland egg og vossakorv inn i dressingen. Anrett i eggeglass og pynt med dill.

Slik bruker du opp restene etter julematen

Her finner du alt du trenger som skal til for lykkes med julematen

Kjøtt

Ribbe Pinnekjøtt Kalkun Smalahove 
Drikkeforslag

Fisk

Lutefisk
 Torsk Kveite Sild Rakefisk Tilbehør 
Drikkeforslag

Koldtbord, pålegg og småretter

Pålegg
 Småretter Tilbehør Drikkeforslag  

Julekaker og desserter

Julekaker  Juledesserter Drikkeforslag

Her får du svært så praktiske kokketips

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne. 

Få dagens rett som nyhetsbrev 

 

Sendt inn av

Foto: Matprat / Mari Svenningsen

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 

 

Vossakorv med marinert artiskokk

Fremgangsmåte

Ta av skinnet på vossakorven og del den i 4 munnfuller på skrå.

Stek dem raskt i en stekepanne.

Stikk en artiskokk og en soltørket tomat på en tannpirker/cocktailpinne og tre på en vossakorv.

Vossakorv er en grov norsk pølse med masse smak, mens artiskokk er en grønnsak mye brukt i Italia. Til sammen blir dette en artig og spennende juletapas.

Lyst til å lage juletapas? Her alle oppskriftene du trenger

Slik bruker du opp restene etter julematen

Her finner du alt du trenger som skal til for lykkes med julematen

Kjøtt

Ribbe Pinnekjøtt Kalkun Smalahove 
Drikkeforslag

Fisk

Lutefisk
 Torsk Kveite Sild Rakefisk Tilbehør 
Drikkeforslag

Koldtbord, pålegg og småretter

Pålegg
 Småretter Tilbehør Drikkeforslag  

Julekaker og desserter

Julekaker  Juledesserter Drikkeforslag

Her får du svært så praktiske kokketips

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne. 

Få dagens rett som nyhetsbrev 

 

Sendt inn av

Foto: Matprat/Mari Svenningsen

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen