Slik bruker du opp restene etter julematen

Rester julemat

(Bilde: © Slavica Stajic All Rights Reserved)

Medisterdeig smaker mer enn kjøttdeig

 

Rugbrød med medisterkake og bacon

Antall porsjoner

1

Tilberedningstid

10 minutter

Ingredienser

TIN

2 stk
1 ss

Fremgangsmåte

Stek baconet sprøtt over middels varme i litt smør. Ha i medisterkaker mot slutten slik at de blir gjennomvarme.

Smør rødbetsalat på brødskiva, ha på litt frisk salat, medisterkake og bacon.

Pynt med persille, karse og fiken til slutt.

Andre retter med farse og kjøttdeig

Lyst til å lage juletapas? Her alle oppskriftene du trenger

Slik bruker du opp restene etter julematen

Her finner du alt du trenger som skal til for lykkes med julematen

Kjøtt

Ribbe Pinnekjøtt Kalkun Smalahove 
Drikkeforslag

Fisk

Lutefisk
 Torsk Kveite Sild Rakefisk Tilbehør 
Drikkeforslag

Koldtbord, pålegg og småretter

Pålegg
 Småretter Tilbehør Drikkeforslag  

Julekaker og desserter

Julekaker  Juledesserter Drikkeforslag

Her får du svært så praktiske kokketips

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne. 

Få dagens rett som nyhetsbrev 

 

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 

Tapasboller med fiken og koriander

Fremgangsmåte

Bland deigen sammen med krydder og fiken.

Form små boller som du legger på bakepapir i en langpanne. Stek på 225 grader i ca. 10 minutter.

Ha olje i en litt stor kasserolle og fres løken til den blir blank. Tilsett tomater og de nystekte tapasbollene og la alt småkoke i ca. 10 minutter.
 
Ingen tapas uten kjøttboller. Her er en julevariant med fiken og koriander.
 

Sendt inn av

Foto: Matprat/Mari Svenningsen

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 

 

Kjøttboller til tapas

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

20 minutter

Ingredienser

1 ts
0.5 ts
1 stk

Fremgangsmåte

Bland egg, salt og pepper godt inn i kjøttdeigen. Skjær chorizo i små biter.

Bland pølse, fetaost og urter forsiktig inn i kjøttdeigen. Form deigen til små boller i hånden ved hjelp av en skje og vann.

Stek bollene i en middels varm stekepanne til de blir pent brune.

La de ettersteke på svak varme i ca. 10 minutter til de blir gjennomstekt.

Server med en sterk tomatsaus , paprikasalat og gode poteter . Hvorfor ikke invitere dine venner og servere en rekke andre tapasretter også ?

Her finner du alt du trenger for å lage skikkelig gode tapas

 

Her får du svært så praktiske kokketips


Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.
 

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av

Foto: Astrid Hals

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Dagens rett Ovnsbakte egg med Bimi og syltede sennepsfrø

Bakte egg er luksuriøst og deilig - smak det du også

Egg hører ikke kun frokosten til. Bakes de i ovnen som i denne oppskriften, er de ypperlige for late dager der du ikke orker å tilbringe mye tid over grytene, eller når du virkelig vil imponere brunsjgjestene dine. Les hele saken

Til toppen