For optimalt resultat må ostebitene være kjøleskapskalde. Det gjelder spesielt om osten er moden. Den intense varmen fra frityroljen vil gjøre kjernen myk i rekordfart. Og det er en av gode egenskapene ved denne retten.
Du kan godt erstatte mangosausen med tyttebær for en mer nordisk vri. Eller annet syrlig syltetøy.
Du kan også prøve denne oppskriften
Få ukentlig kaketips: Abonner på vårt gratis nyhetsbrev
Frityrstekt camembert med mangosaus og druer
Antall porsjoner
Tilberedningstid
Ingredienser
Fremgangsmåte
Ta ostene rett fra kjøleskapet. Del hver av dem opp i 8 båter. Visp egget lett , dypp ostebitene i melet, deretter i det vispede egget og til slutt i pankomelet. Hold bitene kalde mens du varmer opp frityroljen. Og lager mangosausen. Skrell mangoen og kjør med lime, honning og chili i en blander til luftig saus.
Frityrstek ostebitene i oljen til pent brune.
Sett ostebitene på et husholdningspapir et øyeblikk slik at fettet renner av. Anrett oppå mangosausen og pynt med halve druer (uten stein). Server umiddelbart.
Tips:
Sausen og ostebitene kan lages på forhånd slik at bare friteringen gjenstår.
Sendt inn av Apéritif
Foto: Ryzhkov
Drikke som passer til denne oppskriften
-
87 Poeng
Gaudio Dolce Stil Novo Malvasia di Casorzo 2016
Italia
Volum: 0.750 Pris: 196,00 Bestillingsutvalget -
Rodenbach Classic
Belgia
Volum: 0.250 Pris: 37,90 Bestillingsutvalget -
Tommasi Caseo Capinere Gialla Moscato 2016
Italia
Volum: 0.750 Pris: 135,00 Bestillingsutvalget -
Grünerløkka Brygghus Geriljagospel Belgisk Triple
Norge
Volum: 0.500 Pris: 92,90 Bestillingsutvalget -
94 Poeng
Dhondt-Grellet Millésime Brut 2009
Frankrike
Volum: 0.750 Pris: 549,90 Bestillingsutvalget