Dagens rett Gratinerte baconbiffer av hval

Slik har du ikke smakt hval før

Med bacon og ost blir hvalbiffen riktig så smaksrik. Denne oppskriften må du prøve.

Nå på forsommeren er årets ferske hvalkjøtt lett tilgjengelig i butikker med ferskvaredisk, og noe mer eksotisk norsk enn hval finner du neppe.

Denne delikatessen bør du ikke la gå fra deg! Spesielt ikke siden hvalkjøtt er veldig fleksibelt i matveien.

Denne oppskriften overbeviser selv skeptikerne eller de som bare spiser kjøtt.

Se alt det gode du kan lage av hvalkjøtt 

Bestill dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

 

Gratinerte baconbiffer av hval

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

30 minutter

Ingredienser

4 stk
hvalbiffer a ca 200 g
4 stk
1 ts
0.25 ts
1 ss

Fremgangsmåte

Sett stekeovnen på ca. 250 grader.

Del hver av baconskivene på langs og surr en bit rundt hver biff. Gni kjøttet inn med salt og pepper og brun det ved høy varme i ca. 1 minutt på hver side.

Kjøttet skal stekes raskt og serveres saftig og rosa. Legg biffene over på ildfast fat og legg en osteskive på hver.

Bruk Normannaost for ekstra pikant smak, Cheddar eller Jarlsberg hvis man vil ha en mildere rett. Sett fatet under grill eller høyt i ovnen og gratiner til osten begynner å smelte.

Serveres helt nystekt med ristet sopp, poteter og en frisk salat til.

Flere herlige hvalretter finner du her

Tips: Server gjerne biffen med en god rødvinssaus ved siden av.

Les mer om hvalkjøttet her

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Sendt inn av

Foto: Alf Börjesson

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 

 

Rødvinssaus

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

15 minutter

Ingredienser

0.5 stk

Fremgangsmåte

Hakk løk og hvitløk og ha det i en kjele sammen med rødvin, kraft og balsamico. La sausen koke inn til omtrent det halve. Sil fra løken og pisk inn smør. Smak til med salt og pepper.

Sendt inn av

Foto: kazoka30

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 

 

Forsiden akkurat nå

Til toppen