DAGENS RETT: Slik har du ikke smakt kjøttkaker før

Dagens rett Kjøttkaker i balsamico

Slik har du ikke smakt kjøttkaker før

Kjøttkaker fra butikken blir mer spennende om du "pimper" dem litt opp som i denne oppskriften.

Men bevares, du kan også servere dine hjemmelagete kjøttkaker på denne måten. Det blir selvsagt aller best.

Selv den mest innbitte kjøttkakelsker må jo bli lei det vanlige tilbehøret av kokte poteter, brunsaus og ertestuing. I hvert fall er det en god mulighet til å teste responsen med denne oppskriften.

Liker du kjøttboller bedre, kan du lage noen av disse rettene 

Her bestiller du dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

Kjøttkaker i balsamico

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

20 minutter

Ingredienser

600 g
kjøttkaker
stk
Her finner du en god oppskrift på hjemmelagete kjøttkaker

Fremgangsmåte

Kok pastaen etter anvisning på pakken.

Skjær soppen i båter. Stek dem i en stekepanne til de er nesten ferdigstekte.
 
Ha på balsamico og tilsett kjøttkakene . La alt steke på svak varme, under lokk, til kjøttkakene er varme.
Bland sammen salat og pastaen. Ha på kjøttkakeblandingen. Smak til med salt og pepper.
 
Tips: Her kan du benytte ferdige kjøttkaker, eller du kan enkelt lage de selv med denne oppskriften .
 

Sendt inn av

Foto: Matprat/Mari Svenningsen

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Kjøttkaker

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

30 minutter

Ingredienser

1 ts
0.1 ts
0.1 ts
1.5 dl

Fremgangsmåte

Når du skal lage kjøttkaker er det enklest å bruke en foodprocessor.

Ha alle ingrediensene i bollen og kjør ca 10 - 20 sekunder, til farsen er jevn og fin.

Men du kan selvsagt også lage farsen for hånd - rør da saltet godt inn i kjøttdeigen før du rører inn krydder og potetmel og sper med melk eller vann, litt av gangen.

Form farsen til runde kaker ved hjelp av hånden og en skje som du dypper i kaldt vann.

Stek kakene i middels varm panne i smør i ca. 5 minutter på hver side til de har fått en fin bruning.

Ha kakene over i en gryte med vann og en buljongterning og la dem trekke i ca. 10 minutter (til de er gjennomkokt), eller ha kakene rett i hjemmelaget brun saus.

Server med kokte poteter, tyttebær, ertestuing eller kålstuing.

Enkel oppskrift på ertestuing

Kålstuing lager du slik  

Brun saus hører med  til kjøttkakene

Her får du vært så praktiske kokketips

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev - det er selvfølgelig gratis.

 

Sendt inn av

Foto: Matprat/Astrid Hals

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Test Magnumflasker med rødvin eller hvitvin

Den som får en av disse magnumflaskene under juletreet blir ekstra fornøyd

I motsetning til mye annet som pakkes inn i disse dager, er god vin en velkommen gave. Også her gjelder det at jo større pakken er, jo bedre. Her er 146 å velge mellom. Les hele saken

Til toppen