Slik unngår du å kaste rester av julematen

Julemat rester

 

Pepperkakemuffins med blåmuggost

Antall porsjoner

10

Tilberedningstid

30 minutter

Ingredienser

2.5 dl
1.5 dl
Tilbehør

Fremgangsmåte

Sett stekeovnen på 200 grader.

Rør smør og sukker lett og porøst. Tilsett eggene, ett av gangen, rør godt mellom hvert egg.

Bland melet med bakepulver og krydder. Rør melblandingen i smørkremen vekselvis med melken.

Fyll muffinsformene ¾ fulle og stek peperkakemuffinsene i 10 - 12 minutter.

La dem avkjøle seg (men ikke helt det smaker enda bedre hvis muffinsene er lune).

Legg rause skiver av blåmuggosten på muffinsen ved servering.

Tips: Muffinsene smaker helt fortreffelig også uten båmuggosten.

Flere oppskrifter med blåmuggost

Her er mange oppskrifter med muffins

Her har du oppskriftene til de syv slag du skal bake til jul

Trøtt av fattigmann og smultringer? Da skal du prøve disse julekakeoppskriftene.

Her får du svært så praktiske kokketips

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev 

 

Sendt inn av

Foto: TINE

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 

 

Stjernedessert

Antall porsjoner

8

Tilberedningstid

1 og en halv time

Ingredienser

Formkake
200 g
200 g
Pynt
1 ts
Utstikker

Fremgangsmåte

Formkake:
Pisk egg og sukker til eggedosis. Sikt mel i og ha i fingervarmt smeltet smør.

Rør forsiktig. Ha røren i en brødform og stek denne på 190 grader i 40-45 minutter.

Pisk kremfløte til myk krem.

Anretning:
Skjær skiver av formkaken og stikk ut stjerner eller andre former med en utstikker.

Legg restene som blir til overs av skiven etter du har stukket ut formen nederst i et glass og legg finhakket jordbær og blåbær oppi glasset.

Dekk dette med en stor skje pisket kremfløte.

Legg igjen jordbær og blåbær oppå og pynt med en stjerne på toppen.

Tips:
For en mer voksen variant kan du dyppe stjernen og kakerestene i litt likør.
 
 
 
 

Sendt inn av

Foto: Synøve Dreyer

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 

Brødpudding med pepperkaker

Fremgangsmåte

Brødpudding:
Visp sammen melk, fløte, frø fra vaniljestangen, sukker, egg og eggeplomme.

Kle en brødform med bakepapir. Del brødskivene i to. Dekk bunnen av formen med brød.

Dryss over rosiner, epleterninger og knust pepperkake (ca 2 ss).

Repeter til brødet er brukt opp. Hell egge- og melkeblandingen over brødskivene i formen. Pass på at væsken er jevnt fordelt.

Stek i vannbad ved 170 grader i 30-40 minutter til eggeblandingen er stivnet.

Whiskeysaus
Rør smør og sukker sammen. Bland i egget.

Sett bollen over en kjele med vann som så vidt koker og pisk. Blandingen blir først tynnere mens smøret smelter, fortsett å vispe til den igjen tykner.

Ta av varmen og rør inn ønsket brennevin. Serveres varm.

Prøv noen nye pepperkaker - uten pepper

Slike julekaker har du kanskje ikke bakt før

Og veldig mange oppskrifter på kaker finner du her

Her får du svært så praktiske kokketips

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få ukens kake som nyhetsbrev 

 

Sendt inn av

Foto: Astrid Hals, Opplysningskontoret for egg og kjøtt

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 

Cakepops

Antall porsjoner

12

Tilberedningstid

2 timer

Ingredienser

Brownies
100 g
1.5 dl
2 stk
2 ss
100 g
mørk sjokolade
Ganache
Til montering
300 g
ganache
Runde utstikkere 2,5 cm og 1,5 cm
Pinner

Fremgangsmåte

Brownies:
Smelt sjokoladen i vannbad og ha i smøret. Dette skal ikke bli for varmt. Ha sukker, mel og vaniljesukker i og rør inn eggene.

Browniene blir best om du rører deigen for hånd.

Ha røren i en firkantet form a 20 cm.

Stek browniene ved 180 grader i 25-30 minutter.

Ganache:
Del sjokoladen i små biter eller hakk den opp.

Kok opp kremfløte i en kjele og ha sjokoladebitene oppi. Når kremen tykner litt er den klar til å brukes.

Lage cakepops:
Bland browniene sammen i en bolle og smuldre alt opp. Ettersom dette er en nokså fuktig kake betyr dette at du ikke trenger å binde den med krem. Du kan enkelt forme kakerestene sammen ved å trykke kake inn i en rund form.

Bruk to runde utstikkere som mal for kakene og lag to «bunner» av forskjellige størrelser.

For eksempel: 2,5 cm og 1,5 cm.

Sett disse i kjøleskap i 15 minutter.

Fest den lille oppå den store med litt sjokolade.

Sett dem igjen i kjøleskap i 15 minutter.

Stikk forsiktig en pinne i kaken og dypp den opp ned i ganashen.

La det tørke.

Pynt med buer av rosa icing og sett på hjerter til pynt.

Lyst på andre oppskrifter med brownies?

Her får du svært så praktiske kokketips

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev 

Få ukens kake som nyhetsbrev 

 

 

 

Sendt inn av

Foto: Synøve Dreyer

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 

Ostekake med pepperkaker

Antall porsjoner

12

Tilberedningstid

1 time og 15 minutter

Ingredienser

Ostekakebunn
Fromasj
4 stk
Topping
0.5 dl
Montering

Fremgangsmåte

Sett stekeovnen på 175 grader og finn fram en kakeform som er ca 22 cm i diameter.

Bunn:
Knus pepperkakene fint. Fordel dem i bunnen av en kakeformen.

Fyll:
Pisk sammen egg, ost og honning til en glatt røre. Del vaniljestangen i to på langs og skrap ut frøene. Rør frøene inn i deigen. Hell røren i kakeformen og stek kaken på nederste rille i ovnen. Ostekaken skal steke i ca. 45 minutter til den har stivnet. Kaken stivner helt når den avkjøles. I tillegg til tilberedningstiden må du beregne at kaken bør stå kaldt i et par timer før servering.

Topping:
Rør sammen creme fraiche, sitronsaft og melis og bre det over den lunkne kaken. La kaken stå i kjøleskapet et par timer.

Montering:
Strø på tyttebær. Del pepperkaker på midten og stikk ned i kaken.

Her du oppskrifter på over 30 forskjellige ostekaker

Se alle de forskjellige pepperkakene du kan bake

Her får du svært så praktiske kokketips

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev 

Få ukens kake som nyhetsbrev 

 

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen