Smak 12 deilige viner fra Californias Santa Maria Valley

Vinsmaking i Oslo 15. februar

Smak 12 deilige viner fra Californias Santa Maria Valley

Viner fra Bien Nacido defineres ofte av deres maritime karakter i kombinasjon med røde frukter og roseblomstarmona. 15. februar får vi gleden av å smake oss gjennom hele 12 viner fra denne anerkjente vingården.

I 1969 satte to brødre i California seg et mål - de ville starte en vingård som skulle bli blant verdens beste. Målet brødrene Steve og Bob Miller satte seg var en feiring av familiens 100 år med jordbruk i California og skulle demonstrere kvaliteten og styrken i sentralkystens jordsmonn.

Bob og Steve fant et stykke land som tidligere hadde vært brukt som beiteland, og som de umiddelbart mente hadde potensiale. Skiferjorden og det unike klimaet fra den tverrgående fjellkjeden Santa Ynez virket svært lovende. Etter fire år med svette og hardt arbeid sto til slutt de originale vinmarkene klare - rundt 120 hektar med pinot noir og chardonnay. På grunn av lidenskapen og engasjementet Bob og Steve hadde lagt inn i prosjektet, kalte de vingården for Bien Nacido, som betyr "godt født" på spansk.

Vingården Bien Nacido ligger i Santa Maria Valley, i det man kan kalle en maritimt påvirket ørken. Om morgenen ligger tåken tykt og på ettermiddagen tilfører Stillehavet en kjølig bris. Terrenget består av sand, kalk og leire som gir god drenering. Alt dette resulterer i druer som modnes sakt og henger lenge på vinstokkene.

 Tåken ligger tykt i Santa Maria Valley Foto: 2007, AR Felde; adam@naturallightimages.net

I dag består Bien Nacido av over 320 hektar plantede vinranker, hvorav 120 hektar er beplantet med chardonnay, 100 hektar med pinot noir, og et antall hektar med pinot blanc, syrah og merlot. Siden 1992 har brødrene også eksperimentert med beplantning av pinot gris, barbera, roussanne, nebbiolo og viognier, samt nye kloner av chardonnay, pinot noir, syrah og merlot. Mange av chardonnay-vinstokkene som har blitt plantet i California de siste tjue årene begynte som Bien Nacidos stiklinger, og syrah-stiklingene har etterhvert blitt så rennomerte at noen vingårder refererer til plantene sine som Bien Nacido-kloner.

Den 15. februar gis vi et innblikk i hva det er som gjør vinene til Bien Nacido så unike, og får smake hele 12 deilige viner fra Santa Maria Valley. En liten solstråle i en ellers dunkel måned!  

Ta vare på alle minnene fra denne smakingen

Logg deg inn på Mine sider og gå til Mine kurs. Der finner du en oversikt over alt du får smake denne kvelden. Der ligger alle opplysninger om vinene, og du kan legge inn dine kommentarer og merke de du liker som favoritt. Da har har du alt du har smak av viner tilgjengelig på mobilen til en hver tid. Med andre ord du trenger ingen app.

Kveldens vinliste. Endringer kan forekomme.

Covid-19

Våre gjesters helse og sikkerhet er øverst på vår prioriteringsliste, og vi ønsker at du skal føle deg trygg på våre kurs. Vi følger gode rutiner for smittevern etter reglene staten har gitt. Det vil derfor bli noen endringer fra slik våre kurs har blitt gjennomført tidligere. Alle gjester vil sitte med 1 meters avstand. Du får kun sitte sammen med dem du har bestilt med, og etter statens krav om at man skal dele husstand. Det vil også bli lagt opp en bordplan, og alle gjester vil få tildelt sitteplasser på forhånd. Derfor er det viktig at de du vil sitte med bestiller sammen. 

Kommende kurs

Til toppen