Matkurs og vinkurs

Vinkurs 14. februar i Oslo

Unn deg selv en storslått valentinsdag med lekre champagner fra et spennende vinhus
Foto: (kieferpix)

Unn deg selv en storslått valentinsdag med lekre champagner fra et spennende vinhus

En alle hjerters dag som vil treffe midt i hjertet. En av Champagnes mest spennende produsenter, André Clouet, tar med seg et godt utvalg av sine svært så velsmakende champagner til en eksklusiv smaking på Sentralen.
20 Desember 2021 - 16:30

André Clouets kunstneriske korker14. februar skal kjærligheten hedres - om det så er kjærlighet til deg selv, din mor eller din partner. På denne valentinsdagen arrangerer vi derfor en smaking med det historiske champagnehuset Clouet.
Familien Clouet har produsert vin siden 1700-tallet, og historien sier at selv Napoleon var svært glad i vinene deres. Her får du anledningen til å selv nyte de sagnomsuste boblene.  

Vinhuset Clouet holder til i Bouzy, som ligger i det velkjente Montagne de Reims. Til sammen åtte hektar av deres parseller har den gjeve tittelen som grand cru for pinot noir, druen vi i hovedsak finner i Clouets viner. Vinmarkene ligger i de svært ettertraktede åskammene mellom Ambonnay og Bouzy.

Her kan du lese hva Apéritif mener om André Clouet sin viner

Vinmaker Jean-François Clouet jobber hardt for å produsere viner av svært høy kvalitet, og fokuset ligger alltid på å forbedre vinene og utnytte druene og jordsmonnet til dets fulle potensial. Drømmen er å lage champagne uten en eneste dråpe dosage, sukkertilsetningen som brukes ved omkorkingen. Han er med andre ord en svært ambisiøs vinmaker, hvilket du vil få anledning til å nyte godt av denne kvelden.

Annika Groven i vinmarken

Annika Groven 
vil guide oss gjennom denne kvelden. Annika har 25 års erfaring i bransjen og er gründer av Christiania Champagne Club som feirer 17-årsjubileum dagen etter kurskvelden. I tillegg produserer og leder hun minneverdige turer til Champagne i samarbeid med Elite Travel. Det er bare å glede seg til en storslått aften i romantikkens og boblenes navn. 

Covid-19

Våre gjesters helse og sikkerhet er øverst på vår prioriteringsliste, og vi ønsker at du skal føle deg trygg på våre kurs. Vi følger gode rutiner for smittevern, har begrenset antall deltakere og faste, tilviste plasser. Du får kun sitte sammen med de du har bestilt med, og det vil sikres avstand mellom bordene. Dersom dere ikke har bestilt sammen og ønsker å sitte på samme bord, send en e-post til kurs@aperitif.no senest 1 døgn før kursstart.

Bouzy og Ambonnay
Vinmarkene Bouzy og Ambonnay
Vinliste Andre Clouet
Kveldens vinliste. Endringer kan forekomme.

Ta vare på alle minnene fra denne smakingen

Logg deg inn på Mine sider og gå til Mine kurs. Der finner du en oversikt over alt du får smake denne kvelden. Der ligger alle opplysninger om vinene, og du kan legge inn dine kommentarer og merke de du liker som favoritt. Da har har du alt du har smak av viner tilgjengelig på mobilen til en hver tid. Med andre ord du trenger ingen app.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico
Ukens kake

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico

Etter at den er stekt dynkes den med tre typer melk, kremfløte og to typer kondensert melk. Vi nøyer oss med en , den usøtede Viking-melka.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas
+

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas

Svinekjøtt stekt i smult i kopperkjele er utgangspunktet for en av Mexicos mest populære retter, carnitas, som også er kåret til verdens sjette beste gatemat. Det vanligste er å spise dem som tacos.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren
+
Godbiter i pollisten

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren

Denne vinen har allerede dokumentert sitt store lagringspotensial.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist
+

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist

Blant levende planter og grønn vegetasjon malt på veggene i restauranten Rosetta i Mexico by, serveres retter av Elena Reygadas, utnevnt til The World’s Best Female Chef 2023 av The World’s 50 Best Restaurants. Men det er ikke en vegetarrestaurant.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico
Ukens kake

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico

Etter at den er stekt dynkes den med tre typer melk, kremfløte og to typer kondensert melk. Vi nøyer oss med en , den usøtede Viking-melka.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas
+

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas

Svinekjøtt stekt i smult i kopperkjele er utgangspunktet for en av Mexicos mest populære retter, carnitas, som også er kåret til verdens sjette beste gatemat. Det vanligste er å spise dem som tacos.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse
Dagens rett

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse

San Jeok er en veldig tradisjonsrik koreansk rett som passer utmerket også i et grillmåltid her til lands.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Stekt asparges med nøtter kan serveres alene eller som tilbehør
Dagens rett

Stekt asparges med nøtter kan serveres alene eller som tilbehør

Nå er aspargesen blitt så tilgjengelig og rimelig, at du fint kan la den spille hovedrollen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Sett tonen for sommeren med sjømat, musikk og vin
Matkurs og vinkurs
Vinmiddag i Oslo 13. juni

Sett tonen for sommeren med sjømat, musikk og vin

Den 13. juni inviterer vi til en helaften med smakfull sjømat, livlig musikk og nøye utvalgte viner.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren
+
Godbiter i pollisten

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren

Denne vinen har allerede dokumentert sitt store lagringspotensial.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her