Winemakers Dinner 9. mai i Oslo

Smak sommerens beste roséviner med nydelig mat på Stock

Smak sommerens beste roséviner med nydelig mat på Stock

9. mai inviterer vi til rosévinsmiddag på Stock i Oslo, smak franske, lyse roséviner til en sommerlig meny i Bjørvika.
10 Mars 2023 - 17:16

Sommeren er i anmarsj, og det betyr at salget av rosévin stiger til topps igjen. 9. mai kan du smake noen av sommerens beste roséviner fra Ch. Gassier i Provence og noen av deres utfordrere i Languedoc og Camargue, til en nøye tilpasset meny fra det gode kjøkkenet på Stock. En unik sjanse til prøve rosévin sammen med mat, og kanskje finner du deg en ny favoritt til sommeren.

Drøm deg bort til vakre Provence med rosévin i hånden Foto: ML846, iStock


Ch. Gassier ligger i hjertet av Saint-Victoire, som er en av fem Cru i Provence. En cru er et avgrenset område hvor vinene som lages holder ekstra høy kvalitet på grunn av omgivelsene druene dyrkes i. Vinmarkene til Ch. Gassier ligger ca. 350 meter over havet og strekker seg over 40 ha. Vinhuset startet omlegging til økologisk drift i 2013 og har vært sertifisert siden 2016.

Ch. Gassier har studert vinmarkene sine nøye og plantet i henhold til de ulike jordsmonnstypene på eiendommen. Syrah-druene er plantet i siltholdig sand, Cinsault-druene er plantet i magert jordsmonn av sand og stein, mens Grenache og Vermentino er plantet i jordsmonn preget av leire og steinholdig jordsmonn som minner om det i Chateauneuf-du-pape. Ch. Gassier har lange tradisjoner, og lager særpregede, friske og tiltalende viner.

Profile picture Romain Ganglion.jpg [12.40 MB]
Romain Ganglion

Denne kveld leder Romain Ganglion deg igjennom syv franske roséviner, han har tidligere jobbet for disse vinhusene og kjenner områdene og vinene veldig godt. I tillegg får du en spesialkomponert meny fra fantastiske Stock, med fokus på råvarer i sesong som passer ekstra godt til rosévin.

A5 - 2 (4).jpg [47.68 KB]

Allergi
Vil vi gjøre deg oppmerksom på at dersom du har eventuelle allergier er du nødt til å melde i fra om dette på forhånd. Har du bestilt plass for flere, så står du ansvarlig for å melde i fra til oss om noen i gruppen skulle ha noen form for allergi. Eventuelle allergier kan sendes på e-post til kurs@aperitif.no senest en uke i forveien.

OBS: Det er ikke angrefrist på dette kurset, ei heller ved sykdom. Det går heller ikke an å bytte kurs eller dato. Ønsker du å gi dette kurset i gave anbefaler vi å kjøpe et gavekort.

Husk at du som abonnent får rabatt på dette kurset

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Knallkjøp fra Bordeaux til 200 kroner på et pol nær deg
+
Ukens vin

Knallkjøp fra Bordeaux til 200 kroner på et pol nær deg

Med på kjøpet får du en morsom historie skjult bak etiketten.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Pust ut: Jura er ikke overtatt av naturvinsprodusenter
+

Pust ut: Jura er ikke overtatt av naturvinsprodusenter

Med knappe 2100 hektar kan Jura kalles en liten vinregion, men oppmerksomheten den får er uendelig mye større, spesielt fra tilhengere av naturvin.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Bacalao på italiensk betyr ekstra mye god smak
Dagens rett

Bacalao på italiensk betyr ekstra mye god smak

Denne oppskriften er fra Liguria, hvor de tradisjonelt bruker tørrfisk - derav navnet stoccafisso - men klippfisk er også utmerket her.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Helgekosen blir ekstra god med andebryst, søtpotetmos og rødløkskompott
Dagens rett

Helgekosen blir ekstra god med andebryst, søtpotetmos og rødløkskompott

Andebryst slik du får det på restaurant, kan du fint lage hjemme. Bare følg denne oppskriften.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Knallkjøp fra Bordeaux til 200 kroner på et pol nær deg
+
Ukens vin

Knallkjøp fra Bordeaux til 200 kroner på et pol nær deg

Med på kjøpet får du en morsom historie skjult bak etiketten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Pust ut: Jura er ikke overtatt av naturvinsprodusenter
+

Pust ut: Jura er ikke overtatt av naturvinsprodusenter

Med knappe 2100 hektar kan Jura kalles en liten vinregion, men oppmerksomheten den får er uendelig mye større, spesielt fra tilhengere av naturvin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Storeslem til Park Hotel Vossevangen i Star Wine List

I alt fire av 11 priser som ble delt ut for Norges beste vinkart, havnet på Voss.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Svanen bykser oppover verdens beste bar-lister

Nå er Svanen verdens 74. beste bar og Oslo har fortsatt to barer blant de 100 beste, ifølge Worlds50Bestbars.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Smak 8 viner fra prestisjefylt spansk produsent
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 14. november

Smak 8 viner fra prestisjefylt spansk produsent

Hold av den 14. november. En av "50 World Most Admired Wine Brands" kommer til Norge har med seg 8 spennende viner til deg!

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Bacalao på italiensk betyr ekstra mye god smak
Dagens rett

Bacalao på italiensk betyr ekstra mye god smak

Denne oppskriften er fra Liguria, hvor de tradisjonelt bruker tørrfisk - derav navnet stoccafisso - men klippfisk er også utmerket her.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her