Smakens historie

Avstanden mellom bøkenes og matens verden kan iblant synes lang. Den er allikevel ikke lengre enn at Nasjonalbiblioteket, i samarbeid med Henry Notaker, har bygget bro mellom disse, på hver sin måte, nødvendige næringskilder.

Utstillingen Gastronomi åpner tirsdag 23. januar kl. 14.00 i Nasjonalbiblioteket i Oslo.Gastronomi portretterer den norske kokeboken innenfor rammene av smakens, avsmakens og gastronomiens historie, det hele tilrettelagt i form av en krevende og omfattende meny.

Gastronomi i Nasjonalbiblioteket er en bred satsning. Nasjonalbiblioteket gir nå også ut Henry Notakers Fra kalvedans til bankebiff. Norske kokebøker til 1951. Historie og bibliografi. Dette er den første bibliografien over norske kokebøker, og derfor et uvurderlig hjelpemiddel.

Smakens verden er vid og mangfoldig. I europeisk kulturhistorie har smaken fungert som metafor for sansningen, og det er påfallende i hvor sterk grad den fysiologiske smaken har fått danne basis for kunstens språk og forståelsesformer. At smaken har fått forme kulturens preferanser og avsmak, forteller oss at avstanden mellom mat og bøker er kortere enn det vi kan ha inntrykk av.

Her kan du lese mer om Henry Notakers nye bok
Norske kokebøker til 1951. Historie og bibliografi
Her finner du mer om utstillingen og alle aktivitetene rundt den

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen