Sonja Lee med ny restaurant

Sonja Lee har åpnet ny restaurant i det som tidligere var Hurum Strandhotell. Navnet er Villa Malla.
Redaksjonen
11 Juni 2007 - 11:46

I fjor solgte hun Magma i Oslo sentrum  og nå har hun åpnet sin nye satsing på Filtvet i Hurum.
Hotellet hadde stått tomt i mange år da Lee og ektemannen Laurent Surville kjøpte det. De to tok en kalkulert risiko, for restauranten ligger ikke akkurat sentralt til.
 
Galskap
Sonja Lee sier selv at det er et snev av galskap i dette prosjektet og at utfordringen blir å skape noe som er så unikt at folk er villige til å sette seg i bilen for å oppleve restauranten.
 
Villa Malla har hentet inspirasjon fra Midtøsten og Sør-Europa. Det skal være en uformell stil og prisene skal være overkommelige. Når det gjelder serveringen skal den skje både ute og inne. Og dersom kundene kommer sjøveien kan de bestille piknik-kurver som kan hentes.
 
500 gjester
Det er totalt plass til 500 gjester og det skal også bli mulighet for overnatting i mindre skala.
 
Tanken er å skape et hyggelig sted der man kan droppe innom rett fra jobb eller rett fra sjøen. Det skal bli et hyggelig sted, ikke fancy. 
 
 - Vi skal verken bli en kopi av Holmsbu bad eller Spa-hotellet. Vi satser på et eget konsept med internasjonal standard. Til sammen skal det blir et sted hvor det er mulig å stikke innom, ta en kopp kaffe eller slappe av. Det skal bli et hyggelig hus, sier Lee til Røyken og Hurums avis.
Impulskjøp
Hotell-kjøpet var på mange måter et impulskjøp for de to.
 
- Vi hadde vært på utkikk etter et nytt sted i lengre tid, men Fjordhotellet tenkte vi ikke på før vi spaserte forbi. Vi så muligheten og beslutningen var tatt, sier hun.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas
+

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas

Svinekjøtt stekt i smult i kopperkjele er utgangspunktet for en av Mexicos mest populære retter, carnitas, som også er kåret til verdens sjette beste gatemat. Det vanligste er å spise dem som tacos.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren
+
Godbiter i pollisten

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren

Denne vinen har allerede dokumentert sitt store lagringspotensial.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist
+

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist

Blant levende planter og grønn vegetasjon malt på veggene i restauranten Rosetta i Mexico by, serveres retter av Elena Reygadas, utnevnt til The World’s Best Female Chef 2023 av The World’s 50 Best Restaurants. Men det er ikke en vegetarrestaurant.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Lengselen etter Hellas-ferien blir mindre intens med dette i glasset
+
Ukens vin

Lengselen etter Hellas-ferien blir mindre intens med dette i glasset

For her får du bedre vin enn på de fleste «tabepnaer».

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas
+

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas

Svinekjøtt stekt i smult i kopperkjele er utgangspunktet for en av Mexicos mest populære retter, carnitas, som også er kåret til verdens sjette beste gatemat. Det vanligste er å spise dem som tacos.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren
+
Godbiter i pollisten

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren

Denne vinen har allerede dokumentert sitt store lagringspotensial.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse
Dagens rett

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse

San Jeok er en veldig tradisjonsrik koreansk rett som passer utmerket også i et grillmåltid her til lands.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Stekt asparges med nøtter kan serveres alene eller som tilbehør
Dagens rett

Stekt asparges med nøtter kan serveres alene eller som tilbehør

Nå er aspargesen blitt så tilgjengelig og rimelig, at du fint kan la den spille hovedrollen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Sett tonen for sommeren med sjømat, musikk og vin
Matkurs og vinkurs
Vinmiddag i Oslo 13. juni

Sett tonen for sommeren med sjømat, musikk og vin

Den 13. juni inviterer vi til en helaften med smakfull sjømat, livlig musikk og nøye utvalgte viner.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist
+

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist

Blant levende planter og grønn vegetasjon malt på veggene i restauranten Rosetta i Mexico by, serveres retter av Elena Reygadas, utnevnt til The World’s Best Female Chef 2023 av The World’s 50 Best Restaurants. Men det er ikke en vegetarrestaurant.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her