Sør-Afrika tok de gjeveste prisene

Boland Kelder, en for de fleste ukjent vinprodusent, sikret seg overraskende flere av de prestisjefylte premiene i årets International Wine and Spirit Competition som ble utdelt under Vinexpo i Bordeaux. Nå kommer deres viner til
22 Juni 2001 - 02:00

Boland Kelder er en produsent uten kompromisser når det gjelder sann vinmakerkunst. Det viser konkurransens utnevnelser som Årets Beste Cabernet Sauvignon og Årets Beste Shiraz/Syrah. Veien til himmelen ble ikke lengre da de også ble utnevnt som Beste Sør-Afrikanske Produsent. Og vi tipper det nok uten den minste tvil kom som lyn fra klar himmel da budskapet fra presidenten i IWSC; Warren Winiarski, var at også den ærefulle tittelen Årets Vinmaker gikk til Altus Le Roux hos Boland Kelder.

Tok på kreftene
Glad og noe forvirret måtte han forståelig nok ut og samle krefter da utdelingen endelig var over, men det tok ikke spesielt lang tid før han igjen, som én av 2.200 utstillere var på plass i sitt upretensiøse avlukke på Sør-Afrikas stand under messen.

Ren karakter
Syv viner - tre hvite (sauvignon blanc, chardonnay, chenin blanc) og fire røde (pinotage, merlot, cabernet sauvignon, shiraz) - fikk Apéritif smake, akkompagnert av Altus' velvillige beretninger om egne idéer og tro på at Sør-Afrika igjen kan vise til mangfold i vinens uttrykksform.

Og selv om vi ikke skal skildre for mye her og nå, må vi innrømme at vi ble uvanlig imponert over syrestrukturen og den rene frukt disse vinene hadde som gjennomgående tema. Også eikekarakteren var nøye tilpasset den enkelte druesort og gjorde så absolutt ingen skam eller skade på vinen. At det overordnede mål er at druene må være ved korekt modenhet ved innhøsting levner det heller ingen tvil om at han oppnår.

13.07.2001: Vi har i dag mottatt melding fra Arcus Produkter at de i august starter tapping av Cabernet Sauvignon 2000 samt Shiraz 1999. Lansering av disse to vinene er beregnet til novemberlisten.

Foto: Roger Kolbu

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Er du i tvil? Dette er de sju slagene du skal bake til jul
Julemat
Oppskrifter julekaker

Er du i tvil? Dette er de sju slagene du skal bake til jul

Inviter familie og venner på juleverksted og bak julens mest klassiske småkaker sammen. Oppskriftene finner du her.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Med dette på helgemenyen er det garantert suksess
Dagens rett

Med dette på helgemenyen er det garantert suksess

Vi varter opp med et skikkelig festmåltid denne helgen som blir ekstra smakfull.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Får du tak i en liten kveite, skal du gjøre dette med den
Dagens rett

Får du tak i en liten kveite, skal du gjøre dette med den

Ovnsbakt pepperkveite er intet mindre enn et luksusmåltid, men som er uhyre enkelt å lykkes med.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Dropp gin tonic - prøv denne cocktailen med safran i stedet
Ukens drink

Dropp gin tonic - prøv denne cocktailen med safran i stedet

Gin er mer populært enn noensinne. Her får den ekstra smak av safran, og blandet med andre smaksforsterkere blir dette en drink du husker.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Er du i tvil? Dette er de sju slagene du skal bake til jul
Julemat
Oppskrifter julekaker

Er du i tvil? Dette er de sju slagene du skal bake til jul

Inviter familie og venner på juleverksted og bak julens mest klassiske småkaker sammen. Oppskriftene finner du her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Med dette på helgemenyen er det garantert suksess
Dagens rett

Med dette på helgemenyen er det garantert suksess

Vi varter opp med et skikkelig festmåltid denne helgen som blir ekstra smakfull.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Lag en skikkelig Lucia-fest
Julemat
Oppskrift lussekatt

Lag en skikkelig Lucia-fest

Her er historien om Santa Lucia og oppskriftene på lussekatter og tilhørende drikke, og et utvalg andre safransmakende søtsaker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Røykt eller urøykt pinnekjøtt?
Guide

Røykt eller urøykt pinnekjøtt?

Det er det store spørsmålet for pinnekjøttentusiastene - og dem blir det stadig flere av.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik får blåskjellene Lucia-skrud
Dagens rett
Blåskjell i safransaus

Slik får blåskjellene Lucia-skrud

Det er lov å kose seg litt ekstra når det er Lucia-dag, og du vil bli overrasket over hvor godt blåskjell og safran hører sammen,

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Får du tak i en liten kveite, skal du gjøre dette med den
Dagens rett

Får du tak i en liten kveite, skal du gjøre dette med den

Ovnsbakt pepperkveite er intet mindre enn et luksusmåltid, men som er uhyre enkelt å lykkes med.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her