Matkurs og vinkurs

Vinsmaking Oslo 09.November

Spansk kultperson og hans kraftfulle vellagrede viner på Mini Bottle Gallery

Spansk kultperson og hans kraftfulle vellagrede viner på Mini Bottle Gallery

En drøm som ble om til et vineventyr, Jean Leons historie og viner er som skapt for og smakes. Et inntrykk av hvor bra viner fra Penedes kan bli.
03 Oktober 2021 - 15:34

JL_vineyards_2.jpg [1.58 MB]Mannen som ble Jean Leon
En virkelig eventyrhistorie har ledet til vinene som skal smakes denne aftenen. Ángel Ceferino Carrión Madrazo, som var hans fødenavn, var en virkelig opportunist som grep sine muligheter. Fra fattige kår i Santander under Francoregimet «rømte» han til Frankrike som 20-åring. Han tok strøjobber han kunne finne i forskjellige byer mens drømmen om Usa spiret. Han ville på en båt som tok han til landet der drømmene gikk i oppfyllelse og på 8. forsøk hadde han nå klart og snike seg om bord på en båt fra havnen Le havre.

Husk at du som abonnent på Apéritifs Mat og vinklubb får rabatt på dette arrangementet.

Se rabatten lenger ned på siden.

Le havre er i dag en av toppvinene til mannen og vinmakeren vi nå kjenner som Jean Leon. I 1962 flyttet han tilbake til Spania og regionen Penedes der han kjøpte opp 150 hektar land, 60 av disse dedikert vinmaking. Noen spanjoler synes han var gal som tok med seg sin amerikanske innflytelse og beplantet markene med internasjonale druer som Cabernet Savignon og Chardonnay, men i dag er det virkelig kraftfulle viner med spansk identitet.

I 1994 ble dessverre Jean Leon diagnostisert med kreft og besluttet og gi vineriet sitt til Torres-familien mot at de måtte love å beholde stilen og sjelen til vinene og navnet. Jean Leon gikk bort i 1996 og Torres har brakt ære til oppgaven sin. Vinene er like sjelfulle og høyt kvalitative som de var da Jean Leon levde.

JL_Mireia Torres_1.jpg [8.84 MB]
Mireya Torres.

 Noen historier er mer eventyrlige enn andre og Jean Leons er så tett knyttet opp til vinene sine at den beste måten er å fortelle den gjennom flaskene. Denne kvelden kommer Mireya Torres som forvalter og driver eiendommen i dag for å fortelle deg historien samt lede dere gjennom smakingen av rekken av hans viner.  Deriblant blir det en helt eksklusiv rekke årganger av nettopp hans Le Havre.

Dette er viner som har imponert over tid, til og med Ronald Reagan ønsket La Scala som vinen til hans innsettingsmiddag i det hvite hus i 1981. Denne vinen skal vi selvsagt også smake denne kvelden.

Denne kvelden er vi på Mini Bottle Gallery, og siden det kommer få flasker av Le Havre har vi et begrenset antall plasser for akkurat denne smakingenVinliste Jean Leon.jpg [48.37 KB]

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår SMS-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Med en slik suppe blir oktobermandagen både lun, trivelig og smaksrik
Dagens rett
Toscansk bønnesuppe

Med en slik suppe blir oktobermandagen både lun, trivelig og smaksrik

Toscansk bønnesuppe er perfekt høstmat. Men selv om originalen krever god planlegging, kan du jukse med ferdigkokte hvite bønner. Dermed blir det mulig å skape lun stemning også på en mandag.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Noe til kaffen eller dessert? Eplekake smaker alltid godt
Guide
Oppskrifter eplekake

Noe til kaffen eller dessert? Eplekake smaker alltid godt

Eplekaker blir vi aldri lei. Her har vi samlet de beste oppskriftene også på desserter med epler.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Feir eplets dag med disse tipsene
Guide
Guide

Feir eplets dag med disse tipsene

Eplet er ikke bare det perfekte mellommåltid, men har så mange andre gode sider, at du ikke kan la være å lese mer.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Denne måten å tilberede krabben på setter full fart på smaksløkene
Dagens rett
Pepperkrabbe

Denne måten å tilberede krabben på setter full fart på smaksløkene

Skarpe salte og syrlige smaker matcher krabbekjøttet perfekt. Du blir overrasket over hvor delikat resultatet blir.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Med en slik suppe blir oktobermandagen både lun, trivelig og smaksrik
Dagens rett
Toscansk bønnesuppe

Med en slik suppe blir oktobermandagen både lun, trivelig og smaksrik

Toscansk bønnesuppe er perfekt høstmat. Men selv om originalen krever god planlegging, kan du jukse med ferdigkokte hvite bønner. Dermed blir det mulig å skape lun stemning også på en mandag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Noe til kaffen eller dessert? Eplekake smaker alltid godt
Guide
Oppskrifter eplekake

Noe til kaffen eller dessert? Eplekake smaker alltid godt

Eplekaker blir vi aldri lei. Her har vi samlet de beste oppskriftene også på desserter med epler.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En enestående mulighet til å smake disse fornemme dråpene fra Toscana
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking 18. oktober Oslo

En enestående mulighet til å smake disse fornemme dråpene fra Toscana

En aften der eksklusive viner kommer som perler på en snor. Dette er et hus med Toscanske viner av ypperste kvalitet; Grattamacco, Tenuta San Giorgio, Castello ColleMassari og legendariske Poggio di Sotto

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Når denne squashgryten får en meksikansk vri, blir det fart i smaken
Dagens rett
Squash i skiver calabacitas

Når denne squashgryten får en meksikansk vri, blir det fart i smaken

Squashen er ekstra fin å bruke nå som hovedingrediens i en rett som denne. Da trenger du ikke så veldig mye mer enn godt brød.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik lager du lasagne på et øyeblikkk
Dagens rett
Enkel lasagne

Slik lager du lasagne på et øyeblikkk

Det vil si: Lasagne må få lov å få en tur innom ovnen. Men det er vanskelig å få til en bedre hjemmelaget lasagne rett etter jobb, enn denne.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Feir eplets dag med disse tipsene
Guide
Guide

Feir eplets dag med disse tipsene

Eplet er ikke bare det perfekte mellommåltid, men har så mange andre gode sider, at du ikke kan la være å lese mer.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her