DAGENS RETT: Stekt torsk på potet- og sellerimos med rødvinssaus

Dagens rett Stekt torsk på potet- og sellerimos med rødvinssaus

Endelig måned med r - da blir det torsk på festmenyen

I dag serverer vi en skikkelig delikatesse til middag i det vi har satt den kritthvite torsken på menyen.

At man ikke skal spise torsk i måneder uten r, er en myte, men har likevel en grad av sannehetsgehalt. Fisken er sliten etter den intense gytingen, og kjøttet er mer vannholdig, derfor oppleves den bløtere enn om vinteren. Men næringsinnholdet er det samme året gjennom, også den fine hvite fargen som gjør torsken så ettertraktet. Hvis du liker fiskekjøttet spenstig og muskuløst, er den fra nå av og utover du skal nyte denne delikatessen som så mange misunner oss. 

Se alt det andre lekre du kan lage av torsk

Denne og mange andre oppskrifter kan du legge inn i din egen oppskriftsamling - les mer her

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som e-post 

Stekt torsk på potet- og sellerimos med rødvinssaus

Antall porsjoner

6

Tilberedningstid

30 minutter

Ingredienser

1 kg
torskefilet
2 ss
2 ss
Potet- og sellerimos:
400 g
1.5 dl
1 ss
Rødvinssaus:
150 g
Til servering

Fremgangsmåte

 

Dryss fisken med salt og la den ligge i ca. 15 min. Skyll saltet av og tørk fisken. Skjær den i seks jevnstore stykker.

Brun stykkene i smør og olje på middels høy varme. Dette kan gjøres på forhånd.

Like før servering etterstekes fisken i ovn ved 170 grader i ca. 5 min.

Potet- og sellerimos:
Skrell poteter og knollselleri og skjær det i terninger. Kok det mørt i usaltet vann.

Sil vannet fra og damp poteter og knollselleri godt.

Mos blandingen og spe med melk og fløte til en fyldig, men ikke for fast mos. Rør inn smør og smak til med salt og pepper.

Saus:
Kok sjalottløk og rødvin uten lokk til vinen har kokt nesten helt inn. Visp inn smør i små terninger.

Sausen må ikke koke mens smøret vispes inn, da vil den skille seg.

Smak til med salt og pepper og sil eventuelt sausen.

Kok gulrot, persillerot og squash møre i lettsaltet vann. Sil vannet fra og bland grønnsakene med tomatterninger.

Legg opp torsken på tallerkenen oppå en seng av potet- og sellerimos.

Ringle sausen over.

Server grønnsakene ved siden av.

Se alt det andre lekre du kan lage av torsk

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen