Dagens rett

Stekt torsk på potet- og sellerimos med rødvinssaus

Endelig måned med r - da blir det torsk på festmenyen

Endelig måned med r - da blir det torsk på festmenyen

I dag serverer vi en skikkelig delikatesse til middag i det vi har satt den kritthvite torsken på menyen.
Redaksjonen
12 September 2020 - 02:00

At man ikke skal spise torsk i måneder uten r, er en myte, men har likevel en grad av sannehetsgehalt. Fisken er sliten etter den intense gytingen, og kjøttet er mer vannholdig, derfor oppleves den bløtere enn om vinteren. Men næringsinnholdet er det samme året gjennom, også den fine hvite fargen som gjør torsken så ettertraktet. Hvis du liker fiskekjøttet spenstig og muskuløst, er den fra nå av og utover du skal nyte denne delikatessen som så mange misunner oss. 

Se alt det andre lekre du kan lage av torsk

Denne og mange andre oppskrifter kan du legge inn i din egen oppskriftsamling - les mer her

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som e-post 

Stekt torsk på potet- og sellerimos med rødvinssaus

Stekt torsk på potet- og sellerimos med rødvinssaus

Fremgangsmåte

 

Dryss fisken med salt og la den ligge i ca. 15 min. Skyll saltet av og tørk fisken. Skjær den i seks jevnstore stykker.

Brun stykkene i smør og olje på middels høy varme. Dette kan gjøres på forhånd.

Like før servering etterstekes fisken i ovn ved 170 grader i ca. 5 min.

Potet- og sellerimos:
Skrell poteter og knollselleri og skjær det i terninger. Kok det mørt i usaltet vann.

Sil vannet fra og damp poteter og knollselleri godt.

Mos blandingen og spe med melk og fløte til en fyldig, men ikke for fast mos. Rør inn smør og smak til med salt og pepper.

Saus:
Kok sjalottløk og rødvin uten lokk til vinen har kokt nesten helt inn. Visp inn smør i små terninger.

Sausen må ikke koke mens smøret vispes inn, da vil den skille seg.

Smak til med salt og pepper og sil eventuelt sausen.

Kok gulrot, persillerot og squash møre i lettsaltet vann. Sil vannet fra og bland grønnsakene med tomatterninger.

Legg opp torsken på tallerkenen oppå en seng av potet- og sellerimos.

Ringle sausen over.

Server grønnsakene ved siden av.

Tom for torskeideer? Her er de beste oppskriftene

Her finner du mange flere oppskrifter med skrei og torsk

Her finner du mange oppskrifter med torsk

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Aperitif.no

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

By på en vårlig rett fra grillen: laks med asparges og sennepsmousseline
Dagens rett

By på en vårlig rett fra grillen: laks med asparges og sennepsmousseline

Lakseskiver klare til å legge på grillen er en populær ingrediens i fiskedisken. Med asparges og en fyldig og syrlig saus, blir det innetier.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Å lage søndagsmiddagen i en terracottagryte er rett og slett genialt
Dagens rett

Å lage søndagsmiddagen i en terracottagryte er rett og slett genialt

Bruker du skiver av lammelår, får du en usedvanlig smakfull gryterett som ikke krever mer enn noen strakser av forberedelser.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Er pina colada det beste du vet, vil du garantert like denne martini-utgaven
Ukens drink

Er pina colada det beste du vet, vil du garantert like denne martini-utgaven

Det går mot stadig lysere tider, og med det kommer lysten på tropiske drinker. Her får du en forsmak med en forholdsvis mild martiniversjon av pina colada.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Ostekake blir ikke bedre enn dette
Ukens kake

Ostekake blir ikke bedre enn dette

Denne ostekaken lager seg nesten selv i kjøleskapet. Smaken blir himmelsk og oppskriften kan varieres i det uendelige.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
By på en vårlig rett fra grillen: laks med asparges og sennepsmousseline
Dagens rett

By på en vårlig rett fra grillen: laks med asparges og sennepsmousseline

Lakseskiver klare til å legge på grillen er en populær ingrediens i fiskedisken. Med asparges og en fyldig og syrlig saus, blir det innetier.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Å lage søndagsmiddagen i en terracottagryte er rett og slett genialt
Dagens rett

Å lage søndagsmiddagen i en terracottagryte er rett og slett genialt

Bruker du skiver av lammelår, får du en usedvanlig smakfull gryterett som ikke krever mer enn noen strakser av forberedelser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Carpaccio er noe av det mest luksuriøse du kan lage på grillen
Dagens rett

Carpaccio er noe av det mest luksuriøse du kan lage på grillen

Sørg for å ha godt med rimeligere tilbehør som grønnsaker og brød, for indrefilet er aldri billig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Elisabeth Kress på den høythengende listen Forbes 30 under 30

K2-medeier og gründer Elisabeth Kress (29) er valgt ut til Forbes liste over 30 mest innflytelsesrike under 30 i Europa.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 24. mai

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter

Gi helgen en pangstart – med 4 deilige viner og 4 småretter i perfekt harmoni, guidet av en førsteklasses lærer gjennom hele kvelden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Er pina colada det beste du vet, vil du garantert like denne martini-utgaven
Ukens drink

Er pina colada det beste du vet, vil du garantert like denne martini-utgaven

Det går mot stadig lysere tider, og med det kommer lysten på tropiske drinker. Her får du en forsmak med en forholdsvis mild martiniversjon av pina colada.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her