Start grillsesongen med påskelammet

Oppskrifter med lam på grillen

Legg hele lammelåret på grillen

 

Lammelår med ratatouille og couscous

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

3 og en halv time

Ingredienser

Marinade:
Ratatouille:
0.5 stk
0.5 stk
2 dl
Couscous:
1 stk

Fremgangsmåte

Skjær den nederste delen av lammelåret, slik at det passer til grillen (eller få slakteren til å gjøre det). Sett lammelåret på spydet til rotisseriet og fest det med de to gaflene. Krydre låret med salt og pepper.

Bland det smeltede smøret med ramsløk og sitronsaft. Sett marinaden kjølig til du skal pensle lammelåret under grillingen.

Ratatouille:
Skyll grønnsakene, del paprikaen og fjern deretter kjernehuset. Skjær paprikaen, squashen og auberginen i like tykke skiver. Skrell løkene og skjær dem i rustikke båter. Pensle dem med olivenolje og dryss med salt og pepper. Skyll krydderurtene, og finhakk dem.

Couscous:
Kok opp vannet til couscousen. Hell det over couscousen, og la det trekke i omtrent 15 minutter. La det gjerne avkjøles. Bland couscousen med mynte.

Skyll sitronen og skjær den i båter. Når maten skal serveres, anrettes den med sitronbåter.

Nå er alt klart til å grilles:
Gjør grillen klar til indirekte varme. Hvis du bruker en kullgrill, bruker du det som tilsvarer omtrent tre fjerdedels grillstarter med klargjorte briketter.

Sett spydet med lammelåret i rotisserimotoren på grillen, og slå på motoren. Grill nå lammelåret under lokk i omtrent to timer. Du pensler låret hvert tiende minutt med ramsløksmøret.

Deretter tilbereder du ratatouillen. Grill alle grønnsakene på grillristen ved direkte varme. La dem grille til de er møre. Smak til med sitronsaft, salt og pepper.

Mål kjøttets kjernetemperatur løpende med et steketermometer. Når det viser 60 grader tar du lammelåret av grillen og lar det hvile i 15 minutter før servering. 5. Tilsett persille og mynte i ratatouillen, like før servering. Skjær kjøttet i skiver og server det med ratatouillen og couscousen. Du kan også velge å blande ratatouillen og couscousen sammen og få en couscous-salat.

Mange lammeretter fra hele verden finner du her

Her kan du se hvilke deler av lammet som passer til hvilke retter

Mange herlige oppskrifter med lam

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Her får du svært så praktiske kokketips

Få dagens rett som nyhetsbrev 

 

Sendt inn av

Foto: javgutierrez

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 

Lam med mojo og saltkokte poteter fra Kanariøyene

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

45 minutter

Ingredienser

1 ts
Mojo
Kanaripoteter
2.5 stk

Fremgangsmåte

Mojo:
Finhakk hvitløken. Rens paprikaene og skjær dem i biter. Fres hvitløk og paprika i litt olje sammen med spisskummen.

Legg det i foodprocessor og kjør det til purè. Spe med olje og sitronsaft mens maskinen går. Smak til med tomatpurè og kajennepepper.

Kanaripoteter:
Vask potetene godt, slå i vann til potetene er delvis dekt (ca 75 %), ha i saltet og ha på lokk. Kok potetene møre.

Når potetene er kokte slår du av vannet og lar kjelen stå på platen litt - til de har tørket godt - pass på at de ikke svies. Spises med skallet på.

Lammeskivene:
Hakk hvitløken og fres den blank i olje eller smør. Legg den til side, ha mer olje eller smør i panna og stek lammeskivene i 2-3 minutter på hver side.

Krydre med oregano og legg kjøttet over i en ildfast form. Legg over hvitløken. Stek i ovn på 225 grader i 6-8 minutter.

Server lammet med kanaripotetene som dyppes hele med skall i sausen og spises ved siden av.
Tips: Sausen skal være "hot", men den er god i mild utgave også. Blir den for tykk, så spe med litt vann.
 

Sendt inn av

Foto: Synøve Dreyer

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen