Jubelen sto i taket på Sola Strand Hotell lørdag kveld da fasiten viste at Bent Stiansens lærlinger innen servitør og kokk på Statholdergaarden stakk av med de aller øverste utmerkelsene.
Servitørene vant sin klasse, og Oslos lag 1 ved Annebjørg Sekkenes og Jonas Seim tok andreplassen i kokkenes konkurranse.
Men det var altså Oslos Lag 2 ved Jonathan Kolbu (til høyre på bildet) og Joachim Lindgren som trakk det lengste strået i årets konkurranse!
Nok en gang har lærlinger fra Bent Stiansens team tatt storeslem.
11. til 14. april er de på plass i København når den nordiske konkurransen går av stabelen.
På vår Facebook-side kunne du følge konkurransen fra minutt til minutt: https://www.facebook.com/aperitif.no.
Opptak fra direktesendingene av fredagens semifinaler og lørdagens finale finner du på vår Facebook-side.
Finalister
Norgescup er et prestisjepreget motiveringsmoment for kokke- og servitørlærlinger, og står for å tilstrebe bevisstgjøring av faglig kvalitet.
Det gjennomføres regionale konkurranser i forkant, der regionale vinnerlag er kvalifiserte til å delta i Norgescup.
Lagene skal i fredagens semifinale tilberede og anrette en tre retters meny til fire personer i løpet av tre timer. Rettene skal anrettes på tallerken.
De seks beste semifinalister går videre til finalen på lørdagen.
Lørdagens finale
Om konkurransen
23 laug kan stille med lag. Laug som har 13 lag eller flere påmeldt til regional konkurranse kan stille med to lag. For øvrig får ett lag fra hvert laug får delta. Hvert lag består av to personer + lagleder.
Konkurransen benytter høyt kvalifiserte dommere, med nasjonalt og internasjonalt renommé.
Oppgavene under semifinale og finale skal være utfordrende for lærlingene, i tillegg til å tilfredsstille kravene til den nasjonale fagopplæringen. Oppgavens innhold skal fokusere på grunnleggende tilberednings-metoder og forutsetter bruk av råvarer med høy kvalitet.
Vinnere av Norgescup er kvalifiserte til å delta i Nordisk Mesterskap for lærlinger. Ved å delta i Nordisk Mesterskap, blir også den norske fagopplæringen i kokkefaget representert internasjonalt.
Bak Norgescup står Kokkenes Mesterlaug Rogaland med et stort antall frivillige ildsjeler som er opptatt av å fremme fagopplæringen av fremtidens kokker og servitører.
Apéritif gjør oppmerksom på at artikkelforfatteren er far til den ene vinneren.