Dagens rett

Steinbit med blåskjell og persillesaus

Blåskjell spiser vi hele året, men vi legger ikke skjul på at sommeren er denne delkatessens høytid. Og servert sammen med steinbit får vi et meget smakfullt måltid denne lørdagen.

Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.

Steinbit med blåskjell og persillesaus

Fremgangsmåte

Fiskestykkene legges i vannet og får trekke ca 12 minutter. I mellomtiden lager du en saus.

Surr løk, selleri og den grønne delen av purren i smør til løken er myk. Tilsett timian, basilikum og hvitvin. La dette småkoke i 5 minutter. Tilsett 1 dl fløte og kok et par minutter til.

Hell sausen over i en foodprosessor sammen med persille. Kjør det hele til en jevn saus og smak til med salt, pepper og sitronsaft. Hell sausen tilbake i kjelen og varm den opp sammen med den hvite delen av purren skjært i tynne ringer.

Om du har en stavmikser så bruker du denne direkte kjelen i stedet for foodprosessor.

Blåskjell og reker i sausen og ved siden av fisken på fatet gjør retten til en festrett. Serveres med kokte poteter.

Sendt inn av

Foto: Alf Börjesson

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
Visste du at du nå kan legge alle dine gode oppskrifter ut på nettet? I Apéritifs tjeneste; Min Kokebok kan du opprette din egen profil der du samler alle de gode oppskriftene du har liggende i skap og skuffer hjemme. Har du tilgang på nett, ja da har du tilgang til dine oppskrifter - 24 timer i døgnet - uansett hvor du befinner deg.

Let etter dine nye favorittoppskrifter blant de flere tusen oppskrifter du finner hos Apéritif.

Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Har du allerede registrert deg, kan du logge deg inn her .

Dagens rett på MMS
Skriv Dagens og send til 2004 , og du mottar Dagens rett fra mandag til fredag. Tjenesten koster 5 kroner pr oppskrift.
Vil du stoppe tjenesten, skriver du Dagens stop og sender til 2004 .

Forsiden akkurat nå

Til toppen