Dagens rett

Stekt kveite med tapenade

Kveite er en godsak i seg selv. Men, når du får den servert som her, med mandelpoteter og deilig saus samt en flott riesling fra Alsace, er det bare å ta av seg hatten for den herlige sjømaten. God søndagsmiddag!

Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.

Stekt kveite med tapenade

Fremgangsmåte

Kjør alle ingrediensene til tapenaden i en hurtigmikser til en glatt purè.

Skjær kveitefileten i serveringsstykker og brun dem raskt i smør eller olje i stekepanne. Legg stykkene på et stekebrett, og smør tapenaden på stykkene. Stekes ferdig i ovn på 185 grader, 5-6 minutter.

Persillepotetene:
Skrell potetene og kutt dem opp i like store skiver. Bland dem med smør olivenolje og persille, og legg dem på et stekebrett. Bakes i ovn til de er møre.

Ingefærsausen:
Surr sjalottløk og ingefær i smør til løken er blank. Tilsett hvitvin og kok inn til det halve. Hell i fiskekraft og fløte og la dette koke inn til en fyldig konsistens. Sil sausen og pisk så inn usaltet smør. Smak til med salt, pepper og sitronsaft. Skum sausen med en stavmikser før den helles på tallerkenen.

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
Visste du at du nå kan legge alle dine gode oppskrifter ut på nettet? I Apéritifs nye tjeneste; Min Kokebok kan du opprette din egen profil der du samler alle de gode oppskriftene du har liggende i skap og skuffer hjemme. Har du tilgang på nett, ja da har du tilgang til dine oppskrifter - 24 timer i døgnet - uansett hvor du befinner deg.

Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Har du allerede registrert deg, kan du logge deg inn her .

Forsiden akkurat nå

Til toppen